Miljöchef till Vellinge kommun

Om tjänsten

Miljöchef till Vellinge kommun

Tjänst: Miljöchef till Vellinge kommun

Företag: Vellinge Kommun

Sista ansökan: 2020-09-09

Ansökan: Ansök här

Ansvarsuppgifter

Som miljöchef i Vellinge kommun ingår du i Samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp och ansvarar inför miljö- och byggnadsnämnden där du även har ett samordningsansvar. Du är föredragande i nämnden och har ett nära samarbete med politiska företrädare. Miljöenheten arbetar bl. a utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen samt utövar tillsyn inom bland annat miljö, livsmedel, hälsoskydd, tobak och alkohol. Som miljöchef ansvarar du för budget, verksamhet och personal vilket innefattar 6 personer. Av dessa arbetar tre som miljö-och hälsoskyddsinspektörer, två som livsmedelsinspektörer och en som alkohol- och tobakshandläggare.

Miljöenheten ansvarar för det strategiska arbetet med bland annat kommunens miljömål, kemikalieplan, samt vattenstrategiskt arbete. Det övergripande ansvaret för övervakning av luft och vatten i kommunen ingår också i rollen. Enheten arbetar förebyggande och fungerar vägledande kopplat till tillsynsrollen, som har strategisk betydelse i att förenkla för kommunens medborgare och företagare. Enheten samverkar i hög grad med andra delar av kommunen och stödjer i detta arbete övriga verksamheter och enheter i deras arbete i enlighet med miljöbalken och livsmedelslagen. Som miljöchef arbetar du rådgivande med en hög servicegrad och har många interna och externa kontakter. Det övergripande och strategiska arbetet kombineras med egna operativa uppgifter och täta kontakter med olika företrädare inom och utom kommunen. Du förväntas leda i samverkan med andra och har förmågan att se gruppens samlade kompetens för att använda den på bästa sätt.

Kommunikation, delaktighet och ledarskap är i fokus för rollen liksom förmågan att skapa uppslutning och förståelse för svåra myndighetsbeslut. Vellinge kommun välkomnar även öppenhet för nya tankar och idéer relaterat området.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning med inriktning mot miljö och hälsoskydd eller motsvarande. Även annan högskoleutbildning i kombination med rätt erfarenhet och kunskap kan vara intressant. Egen operativ erfarenhet inom området är meriterande.

Du har flera års ledarerfarenhet inom området inklusive erfarenhet av myndighetsutövning samt dokumenterad chef-/ledarutbildning. Kunskap om aktuell lagstiftning inom verksamhetsområdet är ett krav samt erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Du är en utvecklingsintresserad ledare som har förmågan att skapa arbetsglädje och motiveras av att leda en enhet som med rätt arbetssätt kan stödja övrig verksamhet och samtidigt bidra till att Vellinge kommun uppfyller sina miljömål.

Rätt person motiveras av den dynamik och de utmaningar det innebär att arbeta i gränssnittet mellan rådgivning, service och myndighetsutövning. Du har ett genuint intresse för miljö och hållbarhetsfrågor och motiveras av att växla mellan strategiskt och operativt arbete.

Din intresseanmälan med CV vill vi ha senaste den 9 september. För frågor vänligen kontakta Anne Barbosa, konsult vid People Impact, som hjälper oss i denna rekrytering. Telefon 040-354888. Välkommen till Vellinge kommun.

Välkommen till oss! Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning).

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste