Miljöchef till Nässjö kommun

Om tjänsten

Miljöchef till Nässjö kommun

Tjänst: Miljöchef till Nässjö kommun

Företag: Nässjö kommun

Sista ansökan: 2024-06-23

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen

Är du vår nya miljöchef? Samhällsplaneringskontoret i Nässjö söker nu en operativ chef till miljöenheten. Vi har ett stark driv att tillsammans nå våra gemensamma mål. Vi stöttar varandra i vardagen och har en öppen, framåtsyftande dialog utifrån våra värdegrunder. Hos oss förväntas du tillämpa ett nära och coachande ledarskap.

Samhällsplaneringskontoret består av cirka 30 personer fördelade på tre enheter; miljö, plan- och bygg samt karta. Samhällsplaneringskontoret ansvarar för kommunens arbete med bland annat fysisk planering, bygglov, tillsyn, miljö- och hälsoskydd samt kart- och mätverksamhet. På miljöenheten arbetar 10 personer med bland annat miljötillsyn, livsmedelskontroll, hälsoskydd och naturvård. En stor fördel med organisationen är samarbetet mellan enheterna.

Du kommer att få jobba i en naturskön kommun som ligger högst upp på det småländska höglandet. Nässjö är en järnvägsknut med goda kommunikationer åt alla väderstreck. Kommunen har drygt 30 000 invånare och befolkningskurvan pekar uppåt.

Arbetsuppgifter

Som miljöchef förväntas du leda och fördela arbete inom gruppen, resursplanera på kort och lång sikt. I din roll ska du utveckla medarbetare genom ett tillitsbaserat och coachande ledarskap samt ta initiativ till nya arbetssätt. Du förväntas omvärldsbevaka relevanta sektorer i syfte att hitta nya utvecklingsprocesser. Du kommer ansvara för enhetens budget, medarbetares löneprocess, vara en del av samhällsplaneringskontorets ledningsgrupp och företräda enheten såväl som kommunen vid interna och externa kontakter. Du förväntas vara primär ersättare för förvaltningschef vid kortare frånvaro/otillgänglighet.

Utöver chefsrollen kommer du handlägga ärenden som inryms inom vår myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant flerårig naturvetenskaplig akademisk utbildning, jurist med inriktning miljöbalken alternativt har en utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av miljöbalken och livsmedelslagstiftning. Du har även tidigare erfarenhet av en ledande roll.

Det är meriterande om du har arbetat på myndighet med myndighetsutövning. Det är även meriterande om du erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation .

För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i dig själv och i din ledarroll . Du är bekväm med att fatta beslut och har lätt för att skapa och utveckla relationer. Du gör vad som krävs för att verksamheten ska nå goda resultat och har förmågan att leda och motivera andra mot gemensamt mål. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa arbetsglädje, både inom din egen enhet och andra delar i förvaltningen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kommer att säkerhetsprövas. B-körkort krävs.

Tillsättning kan komma att ske under annonstiden.

Anställningens omfattning
Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse. Tillsättning kan komma att ske under annonstiden.
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan
Ansök senast: 2024-06-23 23:59
Referensnummer : C181407

Lön
Löneform : Månadslön

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen : 1
Arbetstid : Dagtid

Kontakt
Adis Baksic
Förvaltningschef
E-postadress adis.baksic@nassjo.se

Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersonen nås via växeln 0380-51 80 00

 

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg ”Offentliga jobb”. Ansök direkt via länken HÄR

 

Senaste nytt

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.