Miljöchef till Hässleholms kommun

Om tjänsten

Tjänst: Miljöchef till Hässleholms kommun

Företag: Hässleholms kommun

Sista ansökan: 2024-05-26

Ansökan: Ansök här

Placeringsort: Hässleholm

Det här erbjuder vi dig!
Välkommen till en arbetsplats och förvaltning som har siktet inställt på framtiden. Som miljöchef är det du som strategiskt leder arbetet inom miljöavdelningen. Du har personalansvar för ett ambitiöst gäng på 25 personer som är uppdelade på fem grupper: lantbruk, avlopp, hälsoskydd, miljöskydd och livsmedel. Vårt uppdrag är att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken, livsmedels- och tobakslagen. Vi är måna om att det ska vara lätt att göra rätt och för oss är det viktigt att ha god dialog med till exempel medborgare, näringsliv och övriga förvaltningar. På avdelningen arbetar vi även med energi- och klimatrådgivning.

Du har verksamhets- och budgetansvar och arbetar aktivt med uppföljning. I din roll ingår att tillsammans med dina medarbetare hitta nya arbetssätt och att arbeta med ständiga förbättringar kring tillsynsfrågor och kvalitetsarbete. Du är också ett stöd i det dagliga arbetet för samtliga handläggare.
Som miljöchef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med fem övriga avdelningar inom bygg, plan, mät och GIS, kommunalt lantmäteri och verksamhetsstöd. Vi förväntar oss att du tillsammans med övriga chefer bidrar med din kompetens i syfte att utveckla och leda förvaltningen framåt. Din arbetsplats kommer att vara på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i stadshuset i de centrala delarna av staden med närhet till centralstationen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar samt att löneväxla till pensionsförsäkring.

Vem är du?
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning på lägst kandidatnivå. Du har också minst två års chefserfarenhet inom miljöområdet med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom miljöbalken och livsmedelslagstiftning, likaså om du har arbetat i en politisk styrd organisation.
Du är en strukturerad ledare med ett mål- och resultatorienterat förhållningssätt. För att vara framgångsrik i rollen bör du vara serviceinriktad och god relationsbyggare, som bidrar till en positiv anda inom avdelningen och förvaltningen. Du är trygg och stabil och har god självinsikt. Vidare är du utvecklingsinriktad samt vågar utmana och ifrågasätta för att driva verksamheten framåt. I rollen ingår kontakter med kommuninvånare och verksamhetsutövare samt även med övriga delar av kommunens verksamheter och andra externa aktörer såsom Polisen, Skatteverket med flera, vilket innebär att du behöver ha mycket god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. För dig är det självklart att miljöarbetet är en del av samhällsbyggnadsprocessen och att vi utvecklar vår kommun tillsammans. För jobbet behöver du B-körkort för att kunna ta dig runt i vår kommun. Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med AS&B Executive AB. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Stegersjö, telefon: 0704-280265 eller anders.stegersjo@asb-executive.se eller Sandra Gustafsson, förvaltningschef, telefon: 0451-268904.

Om oss
Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av översiktlig planering och detaljplanering som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för kommunens strategiska miljöarbete och samhällsbyggande, samt för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt förmedlar kunskap om energieffektivisering. Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 75 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag. Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Sista ansökningsdag är den 26 maj. Välkommen att bli en av oss!

Jag berättar gärna mer!
Louise Edenklint
0702-87 12 55


 

 

 

AS&B Executive grundades år 2002 med syfte att öka framgången för våra uppdragsgivare genom att säkerställa kompetensförsörjning av exekutiva befattningar. Vi har sedan dess varit en av regionens ledande aktörer inom rekrytering och utveckling av chefer och specialister inom såväl offentlig som privat sektor.

Inom AS&B Executive har vi fokus på, rekrytering, Executive Search, interimslösningar, fördjupade personbedömningar och ledarutveckling.

Att ha en effektiv och strategisk partner över tid i det viktiga kompetens och utvecklingsarbetet är en riktig stark konkurrensfördel för dig som kund. Vi hjälper er med allt som behövs för att bygga framgångsrika team och starka organisationer med ett starkt och hållbart ledarskap. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Senaste nytt

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.