Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Miljöchef till Boliden

Bolidenområdet, i bruk sedan 1925, är Bolidens äldsta och består av de produktiva gruvorna Renström, Kristineberg och Kankberg. De är alla 3 underjordsgruvor och sysselsätter ~650 anställda. Under 2019 anrikades drygt 2000 KTON malm innehållandes zink, koppar, bly, guld, silver och tellurium.

Om tjänsten

Miljöchef till Boliden

Tjänst: Miljöchef till Boliden

Företag: Boliden

Sista ansökan: 2020-09-27

Ansökan: Ansök här

Bolidenområdets nuvarande miljöchef har tagit sig an en ny utmaning inom bolaget och nu söks hens efterträdare till rollen som:

Miljöchef

Vi söker dig med stort engagemang för hållbarhetsfrågor och är intresserad av möjligheten att arbeta långsiktigt med miljöförbättringar i en spännande bransch. Du har en ”ingenting är omöjligt” attityd och en stark vilja att påverka för här kan göra skillnad!

Som miljöchef ansvarar du för att leda vår miljöavdelning och tillsammans med ditt team utveckla områdets miljöarbete och stödja linjeorganisationen. I ditt ansvar ingår att driva tillståndsprocesser och en viktig del av arbetet är dialog och relation med myndigheter samt andra intressenter. Du har också ansvar för områdets efterbehandlingar och att samordna vårt miljöarbete med Bolidens affärsområde gruvor och koncernen. I rollen ingår såväl att stödja som att kontrollera samt utveckla och samordna miljöarbetet.

Tjänsten är direkt underställd områdeschefen och du ingår i Bolidenområdets ledningsgrupp. Du förväntas aktivt och engagerat delta i områdets övergripande ledningsfrågor och ta ett gemensamt ansvar för det strategiska arbete som åligger områdets ledningsgrupp. Ditt team består av 11 personer:

Vem söks, erfarenheter, kvalifikationer och utbildning:

Som ledare är du driven och entusiasmerande och har förmåga att utveckla dina ansvarsområden och avdelningens medarbetare. Du har integritet, är strukturerad, affärsmässig och strategisk. Som person är du också prestigelös och har en god samarbetsförmåga.

Du har en utbildning motsvarande master- eller civilingenjör med relevant inriktning mot miljö samt flera års erfarenhet av arbete med miljöarbete. Erfarenhet av ledarskap och kunskap om miljölagstiftning och prövning enligt miljöbalken är meriterande. Kännedom om gruvindustri och förståelse för branschens miljöutmaningar är en förutsättning för att lyckas väl i rollen. Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan kommunicera såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

Stationeringsort Boliden. I tjänsten förekommer resor regelbundet till Bolidenområdets olika avdelningar.

Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Ansvarig konsult:

Stefan Strömberg
Telefon: 0920-941 45
Mobil: 070-439 41 45
E-post:
stefan.stromberg@cesab.se

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.