Miljöchef till Bharat Forge Kilsta

Om tjänsten

Miljöchef till Bharat Forge Kilsta

Tjänst: Miljöchef till Bharat Forge Kilsta

Företag: Bharat Forge Kilsta

Sista ansökan: 2020-11-01

Ansökan: Ansök här

Miljöchef till Bharat Forge Kilsta

I den här tjänsten ansvarar du för företagets mycket viktiga arbete inom hälsa, miljö och säkerhet. Du jobbar inom samtliga tre områden med stor tonvikt på miljöarbetet. Välkommen till en intressant och utmanande arbetsplats med möjlighet att göra skillnad varje dag på jobbet.

Om tjänsten

Industriföretaget Bharat Forge i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika siter runt om i världen samt stora kundsamarbeten med Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat Forge Kilsta.

Arbetsbeskrivning

Bharat Forge är ett b-klassat företag med certifiering i ISO14001. Som miljöchef innehar du en nyckelroll på företaget. Du driver utvecklingen av ditt ansvarsområde enligt rådande miljölagstiftning och säkerställer att företaget hela tiden följer och efterlever standard. Det finns väl uppbyggda rutiner och ledningssystem på plats. Givetvis jobbar du även med hälsa och säkerhet, stor tonvikt ligger dock på miljösidan.

Du kommer till exempel att:

 • Med utgångspunkt i företagets miljöaspekter, ständigt förbättra miljöarbetet.
 • Upprätta, dokumentera och fastställa rutiner och instruktioner i företagets ledningssystem för Hälsa, Miljö och Säkerhet.
 • Årligen upprätta företagets miljörapport.
 • Komma i kontakt med frågor rörande kemikaliehantering och säkerhetsdatablad, brand- och explosionsrisk, skalskydd.
 • Bevaka lagar, förordningar, föreskrifter (AFS) och tillstånd, och därifrån tillse att nödvändiga åtgärder utförs samt att relevant information sprids till berörda kollegor i företaget, tex genom interna utbildningar.
 • Genomföra interna revisioner samt vara mottagande part vid externrevision.
 • Delta i och vara behjälplig vid säkerhetsronder och arbetet med psykosocial arbetsmiljö.
 • Driva det förebyggande arbetsmiljöarbetet på företaget för att förebygga olyckor och ohälsa.
 • Arbeta för att främja hälsa och förebygga uppkomsten av arbetsrelaterade sjukdomar.
 • Leda och driva företagets skyddskommitté
 • Vara behjälplig i HMS utredningar vid olycksfall, tillbud och riskobservationer.

Arbetet är både sakkunnigt och rådgivande. Du kommer att ha stora interna och externa kontaktytor – operatörer, chefer och ledare inom företaget, företagshälsovård, försäkringskassa, myndigheter etc. Miljöchefen rapporterar till företagets Platschef.

Kvalifikationer

 • För att klara kraven i befattningen på ett tillfredställande sätt krävs utbildning som arbetsmiljöingenjör eller motsvarande.
 • Du har några års erfarenhet av motsvarande arbete, gärna ifrån tung industri, men vi ställer oss även öppna till ansökningar ifrån annan bransch.
 • Du har god kännedom i ISO 14001 samt är utbildad/certifierad inom området.
 • God svenska och engelska i tal samt skrift.

Vidare vill vi att du har en god kommunikativ förmåga och trivs i rollen som expert, utbildningar liksom myndighetskontakter ingår i dina arbetsuppgifter. Du är en flexibel och ödmjuk person som ser positivt på att kombinera analytiskt administrativt arbete med operativa insatser ute i verksamheten iförd varselkläder.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling, AxÖ Consulting, på telefonnummer 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta AB med sina 300 anställda ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge Ltd, världens största smideskoncern. Man är verksamma på den globala marknaden och stor leverantör till fordonsindustrin av vevaxlar, framaxelbalkar och styrdetaljer för tunga lastfordon samt vevaxlar för personbilar.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Varmt välkommen med din ansökan.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.