Miljöchef Samhällsbyggnadssektorn i Eksjö kommun

Om tjänsten

Miljöchef Samhällsbyggnadssektorn i Eksjö kommun

Tjänst: Miljöchef Samhällsbyggnadssektorn i Eksjö kommun

Företag: Eksjö kommun

Sista ansökan: 2020-06-21

Ansökan: Ansök här

Arbetsuppgifter:
Utöver ditt chefsuppdrag kommer du att arbeta med utrednings-, planering- och utvärderingsarbete samt vara kontaktperson för Miljösamverkan. I ditt uppdrag ingår även tillsyn och prövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Det innebär bland annat att handlägga tillstånds- och anmälningspliktiga verksamheter, planera och genomföra inspektioner, hantera ansökningar, anmälningar, beredning av ärenden samt följa upp avvikelser, åtgärder och beslut. Även information och rådgivning ingår för att skapa förutsättningar för att lagsstiftningens syfte nås.

Kvalifikationer:
Du har en för arbetsområdet relevant högskoleexamen med goda kunskaper inom miljölagstiftningen.

Du har erfarenhet av att leda och stötta andra medarbetare i deras roller och har lätt för att samordna verksamheter på ett övergripande plan. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av miljö- och hälsoskyddsarbete eller relevanta erfarenheter från liknande uppdrag. Tidigare erfarenhet att arbeta med frågor rörande förorenade områden, livsmedelslagstiftning och serveringstillstånd ses som meriterande.

Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med kollegor på enheten vilket förutsätter att du är ansvarsfull, strukturerad och har lätt för att samarbeta.

Du kommer att vara del av en grupp som kännetecknas av engagemang, kunskap och erfarenhet. Det är avgörande för arbetet att du skapar en given plats som chef för gruppen, samtidigt som du är en betydande del i arbetsgruppen i din egen del som handläggare.
Myndighetsrollen uppfattas lätt som en maktposition. Det är därför viktigt att ha förmåga att uppträda med ödmjukhet. Det är också viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service och ett företagsklimat i toppklass.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
För att få en effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan, ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg ”offentliga jobb”. Ansök direkt via länken i annonsen

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.