Miljöchef med samordnande uppdrag för miljö- och byggnadsnämndens verksamhet

Om tjänsten

Miljöchef med samordnande uppdrag för miljö- och byggnadsnämndens verksamhet

Tjänst: Miljöchef med samordnande uppdrag för miljö- och byggnadsnämndens verksamhet

Företag: Borgholms Kommun

Sista ansökan: 2021-05-23

Ansökan: Ansök här

Gillar du miljö- och kulturutmaningar utifrån ett perspektiv av prövning och tillsyn inom miljö- och hälsoskyddsområdet, livsmedelskontroll och serveringstillstånd? Då kanske detta är en tjänst för dig.
Vi söker nu en miljöchef med samordnade uppdrag för miljö- och byggnadsnämndens verksamheter.
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en hållbar utveckling för Öland och Borgholms kommun, utifrån vår unika natur, kultur och boendemiljö. Kommunen är en av landets populäraste platser för delårsboende med närmare 7 000 fritidshus.
Borgholms kommun har knappt 11 000 invånare och omfattar den norra halvan av Öland. Huvudorten Borgholm ligger på Ölands västra kust vid Kalmarsund och är en utpräglad turistort med en stor småbåtshamn. Under sommarhalvåret mångdubblas befolkningen och ett stort antal säsongsföretag öppnar, bland annat många livsmedelsföretag.
Du kommer att tillhöra Kommunledningsförvaltningens miljöenhet som arbetar med prövning och tillsyn inom miljö- och hälsoskyddsområdet, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 personer fördelat på tre förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Arbetsuppgifter

 • Som miljöchef leder, utvecklar och ansvarar du för miljöenhetens tre verksamhetsgrenar: miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt alkohol-tobak-läkemedel som har varsin samordnare.
 • Miljöenheten har totalt 13 medarbetare inklusive dig som chef. Du kommer att ha ett samordnade uppdrag för hela miljö- och byggnadsnämndens ekonomi- och målstyrningsarbete.
 • Som miljöchef är du en nyckelperson i arbetet med att leverera vårt grunduppdrag, utifrån service, kvalitet, tid och ekonomi. På förvaltningen pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete och det är en viktig del av ledaruppdraget.
 • En stor utmaning är att fortsätta digitalisera och automatisera våra processer för en effektiv och rättsäker ärendehantering samt arbeta vidare med ett serviceinriktat förhållningssätt som vi vill ska prägla all vår verksamhet.
 • Genom ditt ledarskap skapar du goda förutsättningar tillsammans med personalen för att med helhetssyn och resultatinriktat sätt nå de övergripande målen.
 • Du ansvarar för att stötta, stimulera och kompetensutveckla personalen samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje.
 • Du kommer att ingå i kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp tillsammans med åtta andra chefer under ledning av kommunchefen.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har en för arbetsområdet relevant högskoleexamen med goda kunskaper inom de lagar och förordningar som berör miljöenhetens verksamheter.
 • Du har erfarenhet av att leda och stötta andra medarbetare i deras roller och har lätt för att samordna verksamheter på ett övergripande plan.
 • Vi ser gärna att du har jobbar i en politiskt styrd organisation.
  Som person är du stabil, förtroendeingivande, målmedveten och nyfiken.
 • Du ska ha gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar.
 • Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna, förstå och vara lösningsfokuserad, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.
 • Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.