Miljöchef med ansvar för kvalitet och arbetsmiljö till Luleå Airport

Om tjänsten

Miljöchef med ansvar för kvalitet och arbetsmiljö till Luleå Airport

Tjänst: Miljöchef med ansvar för kvalitet och arbetsmiljö till Luleå Airport

Företag: Luleå Airport

Sista ansökan: 2022-04-11

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en kunnig och engagerande Miljöchef till ett roligt och utmanande arbete på vår härliga flygplats i Luleå!

Luleå Airport är Norrlands största flygplats och tar hand om över 1,2 miljoner resenärer årligen (2019). Vi är ca 110 medarbetare inom Swedavia på flygplatsen och har ett nära samarbete med näringslivet, besöksnäringen, kommuner och andra aktörer för att tillsammans bidra till regionens fortsatta utveckling och tillväxt.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta på ett företag där processorientering och hållbarhet är högprioriterat. Till exempel är alla Swedavias flygplatser certifierade enligt den högsta nivån i Airport Carbon Accreditation (ACA), det internationella program som graderar flygplatsers klimatarbete. Du kommer till en arbetsplats som präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning!

Dina arbetsuppgifter

Som miljöchef är du sakkunnig och rådgivande till flygstationschefen där du kommer att arbeta med den civila flygplatsens utveckling av övergripande strategier och mål inom miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöområdet. Vidare kommer du att driva arbetet med uppföljning och kontroll av verksamheten samt planering och uppföljning av interna och externa revisioner inom ditt ansvarsområde. Ansvar som ingår är rapportering, besiktningar, utredningar och bevakning av lagkrav inom respektive område samt lokalt ansvar för ledningssystemet. Som expert inom dina områden deltar du i olika projekt i syfte att bidra till hållbar utveckling.

Utöver flygplatsspecifika arbetsuppgifter kommer du, tillsammans med andra miljöchefer eller specialister vid Swedavias samtliga flygplatser, delta i det företagsövergripande arbetet inom miljö-kvalitet och arbetsmiljöområdet. Du kommer även ha kontakt med Försvarsmakten, myndigheter och andra intressenter rörande flygplatsens miljöfrågor.

Du ingår i Luleå Airports ledningsgrupp och rapporterar till flygstationschef tillika huvudprocessägare. Ledningsgruppen har det övergripande ansvaret för den civila delen av flygplatsens utveckling och affär.

Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia. Därför vill vi att alla i flygplatsledningen har förmåga att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt. Att kunna skapa förutsättningar för engagemang och ett gott samarbetsklimat är avgörande för att lyckas i rollen. Både inom flygplatsens organisation och i relation med externa aktörer.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna med inriktning mot miljö, kvalitet eller liknande. Du har tidigare arbetat som specialist/sakkunnig inom miljöområdet. Du är också väl insatt i miljölagstiftningen och har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig verksamhet.
Erfarenhet från kvalitets- och/eller arbetsmiljöarbete samt erfarenhet av arbete med ledningssystem är meriterande.

Vidare är det en fördel om du har god kunskap om Miljöledningssystem enligt standard ISO 14001.

Som person har du förmågan att förena ett stort engagemang för miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöfrågor med ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera och driva frågor framåt. Som person har du ett stort intresse för att förstå verksamheten och skapa ett gott samarbete med alla medarbetare på flygplatsen. Du har även goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig såväl i tal som skrift. Det är meriterande om du innehar systematisk arbetsmiljökompetens samt kunskaper i LEAN produktion.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Anställningsform: Tillsvidare, heltid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Luleå
Vid frågor kontakta: Ann-Christin Viklund, Flygstationschef, på 070-214 47 69

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2022 men gärna tidigare då vi tillämpar löpande urval.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.