Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Partille kommun

Sista ansökan: 2021-06-29

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en engagerad miljöchef som kan fortsätta utveckla vår enhet och bibehålla våra goda resultat! Uppdraget innebär att leda miljöavdelningen inom de olika tillsyns- och kontrollområdena. Du kommer ha det övergripande ansvaret för och utveckling av enhetens verksamhet, personal och ekonomi.

I Partille kommun vill vi ha nytänkande chefer som vågar initiera, leda och driva utveckling tillsammans med våra medarbetare för att skapa attraktiva verksamheter i framkant. Med intresse och engagemang driver du och deltar i förändrings- och implementeringsarbete på kort och lång sikt tillsammans med kollegor och medarbetare med stort fokus på utveckling och framåtanda samtidigt som du verkar för ett fortsatt fokus på dina medarbetares arbetsmiljö. Med närvaro, kommunikation, coachning och regelbundna medarbetarsamtal uppmuntrar du till medarbetarengagemang, arbetsglädje och utveckling där medarbetarna ges bästa förutsättningar för att möta de utmaningar samt den flexibilitet som verksamheten kräver.

Du verkar för en effektiv och rättssäker ärendehantering samt arbetar för ett serviceinriktat förhållningssätt, som vi vill ska prägla all vår verksamhet. Bygg- och miljöförvaltningen är en liten förvaltning vilket gör att denna tjänst till viss del är operativ. Du har en självklar plats i förvaltningens ledningsgrupp bestående av förvaltningschef och enhetschef inom byggområdet, där du aktivt bidrar i det utvecklingsarbete som pågår. Som miljöchef ser vi även att du tar ett ansvar för helheten inom kommunen och förväntas delta i verksamhetsövergripande uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsa, livmedelkontroll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt ett brett kommunalt perspektiv och ett strategiskt ekonomiskt intresse. Om du har tidigare chefserfarenhet inom området samt kunskap och förståelse för myndighetsutövning inom området är detta meriterande. Likaså om du har en ledarskapsutbildning.

Som enhetschef hos oss står du för ett tydligt, modernt ledarskap vilket innebär att du har förmåga att lyssna, inspirera och engagera din omgivning. Du trivs i en miljö som präglas av stark tillväxt och vi tror att du har en naturlig fallenhet för att skapa långa och hållbara relationer och nätverk, varför du är kommunikativ, både i tal och i skrift.

Du är en person som tar initiativ till utveckling och möter nya utmaningar och förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och värdesätter ett gott samarbete. Samtidigt drivs du av en vilja att åstadkomma resultat genom att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv.

Välkommen med din ansökan!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.