Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Trelleborgs hamn AB

Ansökan: Ansök här

Trelleborgs Hamn AB, med ambitionen att vara Östersjöns klimat smartaste hamn, befinner sig i en spännande utvecklingsfas med flytt och utbyggnad av hamnen österut för att effektivisera verksamheten och skapa möjlighet för Trelleborgs kommun att anlägga en modern sjöstad

Vi söker nu en Miljöchef med ansvar för att driva och koordinera miljöarbetet internt och externt i vår hamn. Du stöttar verksamheten med att säkra att verksamheten bedrivs i enlighet med miljölagstiftning och miljötillstånd.

Arbetsuppgifter

Trelleborgs Hamn AB bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar verksamhet med ett stort samhällsansvar. Ditt ansvarsområde omfattar även kontakter med berörda myndigheter samt med våra kunder och samarbetspartners i olika miljöprojekt.

Du föreslår och är delaktig i strategiska beslut gällande miljöjuridik och miljöledning. I samråd med företagsledningen genomför du de aktiviteter som är nödvändiga för att krav och mål inom miljöområdet uppfylls. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015. Du har ansvar för att koordinera hamnens hållbarhetsarbete och årligen ta fram vår hållbarhetsredovisning.

Övriga uppgifter innefattar att bevaka utvecklingen av miljöfrågor på nationell och internationell nivå som kan vara av intresse i framtiden. I rollen ingår även att du profilerar hamnens miljöarbete genom olika kommunikationskanaler samt vid konferenser och seminarier.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har lämplig universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning.
  • Du har flera års erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet.
  • Du ska också ha erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter och förmåga att skapa goda relationer med dem.
  • Du har goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001.
  • Har du även en bakgrund med miljöarbete i hamnar eller annan transport- och infrastrukturverksamhet ser vi det som en merit.

Om du vill ha ytterligare information om befattningen är du välkommen att kontakta Marita Östberg (HR-chef) på telefon 0709-36 37 25. Trelleborgs Hamn AB välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida, klicka här, senast den 15 december 2020.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.