Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Saft AB

Sista ansökan: 2019-06-28

Ansökan: Ansök här

Företagspresentation

Saft är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker en miljöchef med det strategiska ansvaret för vårt systematiska miljöarbete.

Som miljöchef har du helhetsansvaret för vårt miljöarbete och arbetar långsiktigt med att stärka och utveckla vårt strukturerade arbete. Du rapporterar direkt till HSE-chef och har ansvaret för att ge VD och ledningsgrupp en korrekt och riktig bild av verksamhetens betydande miljöaspekter. I din roll ingår nära samverkan med externa intressenter såsom myndigheter, samverkansorganisationer, kommun och allmänhet.

Du arbetar systematiskt och proaktivt med vår miljöpolicy och vårt miljöledningssystem och leder arbetet med att ta fram, revidera samt följa upp företagets övergripande miljömål. Ansvaret för arbetet med företagets miljötillstånd ligger också i din roll. I rollen ingår att leda utvecklingen av analysmetoder i relation till olika tillstånd och regelverk. Som miljöchef är du vidare en självklar representant i företagets säkerhetsorganisation samt kemikaliegrupp.

Du deltar i det dagliga operativa arbetet där du stöttar verksamheten med din specialistkunskap inom miljöområdet och leder också konkreta förbättringsprojekt inom området. Det ingår i din roll att säkerställa att övrig personal har nödvändig kunskap inom miljöområdet för att kunna utföra sitt arbete effektivt och korrekt.

Din profil

Vi ser att du som söker har relevant akademisk examen inom miljövetenskap eller kemi. Via mångårig erfarenhet av systematiskt miljöarbete har du mycket god kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning. Vidare är det naturligt för dig att arbeta med miljöledningssystem.

För att bli framgångsrik i rollen har du förmåga att arbeta strukturerat och långsiktigt. Att kunna förankra och förklara miljöfrågorna i verksamheten med en lyhördhet för organisationens behov är avgörande för att lyckas. Du bygger med lätthet upp förtroendefulla relationer och ser samverkan som viktig för att nå samsyn. Du är analytiskt lagd och starkt drivande med fokus på resultat.

Vi förutsätter att du har lätt för och ser värdet av att arbeta med digitala verktyg för att effektivisera arbetet. Din nivå i engelska, såväl i tal som i skrift, är flytande och du uppskattar ett internationellt utbyte med kollegor inom koncernen.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare. Sista ansökningsdag är fredag 28 juni.

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång.

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.