Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Stora Enso

Sista ansökan: 2022-10-16

Ansökan: Ansök här

Vill du hänga med på resan mot vårt strategiska mål att leda i hållbarhet genom att kliva in i rollen som Miljöchef på Skutskärs bruk?

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Vi söker en Miljöchef som kommer att koordinera och driva miljöarbetet på Stora Enso Skutskärs Bruk. Du kommer arbeta i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess med avseende på miljöpåverkan. Du kommer att bevaka och följa upp anläggningens utsläpp och villkor samt biträda verksamheten i övrigt med miljökompetens.

Vem söker vi?

Vi söker en person med ett strategiskt helhetstänk som har tidigare erfarenhet från ledande befattning och som är van vid att coacha medarbetare.

Som ledare är du trygg i dig själv och kan fokusera i framgång, motgång och förändring. Din kunskap bygger på en Civilingenjörsexamen eller högskoleexamen inom miljö eller kemiteknik eller annan relevant utbildning. Du är en duktig kommunikatör med god förhandlingsförmåga som förstår vikten av trivsel på arbetsplatsen, god stämning och en bra arbetsmiljö. Du har förmågan att skapa vi-känsla genom att delegera ansvar och involvera medarbetare, både egna medarbetare och ute i organisationen.

Då vi är i ständig utveckling är det viktigt att du trivs med att arbeta med förändringledning och att vara flexibel. För att lyckas i den här rollen har du tidigare erfarenhet från miljöarbete i processindustrin. Det är meriterande om du har erfarenhet från pappers- och massaindustrin. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Färdigheter och kvalifikationer

Som Miljöchef ansvarar du för att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden. Du initierar och bidrar till förbättringar inom miljöarbetet i och runt vår fabrik. Agerar sakkunnig i utredningar, projekt, och utbildningssammanhang samt samarbetar med berörda tillståndsmyndigheter genom att göra miljökontroller, skapa miljörapporter och föra dialog. Du leder Miljöavdelningen med i dagsläget två medarbetare och sitter med i ledningsgruppen för bruket.

Vad vi erbjuder

Hos oss blir du en del i vår mångfaldsfrämjande arbetskultur som hjälper dig att utforska nya perspektiv och att utvecklas professionellt. Du kommer att tillsammans med dina kollegor bidra till en mer hållbar värld, eftersom vi tror att allt som görs av fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon. För att hålla dig säker på arbetet stöttar vi ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Då tjänsten innebär daglig kontakt med många olika discipliner inom bruket, är det en fördel att ha bruket som fysisk utgångspunkt för arbetsdagen. Viss flexibilitet för pendling och distansarbete kan dock erbjudas.

Hur kan du ansöka till denna tjänst?

Du kan endast skicka in din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför så snart som möjligt, dock senast det 16 oktober.

Beroende av tjänst kan det hända att vi bjuder in dig till vårt videointervjuverktyg och/eller ber dig göra tester. Vår rekryteringsprocess kan också innefatta andra aktiviteter inför anställning, såsom backgrundkontroll, referenstagning och hälsotest såväl som drogtest. Om du vill veta mer om vår rekryteringsprocess, besök vår karriärsida. Applying for a job – Careers | Stora Enso

Rekryterande chef Christer Nordstrand, 070-20 443 92, christer.nordstrand@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Frågor om processen kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, jessica.barse@storaenso.com hon hjälper gärna till.

Kom och jobba i The renewable materials company!

Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vi har cirka 22 000 medarbetare.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.