Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Upplands Bro kommun

Sista ansökan: 2022-08-28

Ansökan: Ansök här

Upplands-Bro kommun befinner sig i ett expansivt skede där förmågan att styra, samordna och leda samhällsbyggnadsprocessen är central. Vi söker nu dig som vill leda och utveckla kommunens verksamhet inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, alkohol- och serveringstillstånd.

Du får en spännande möjlighet att vara med och driva samhällsutvecklingen i en av Stockholmsregionens mest snabbväxande kommuner, som samtidigt har den mindre kommunens fördelar med korta beslutsvägar och nära samverkan över kontorsgränserna.

Om rollen:

I rollen som miljöchef kommer du att leda enheten för miljö- och hälsoskyddsarbete som främst arbetar med prövning, tillsyn samt information och rådgivning. I din enhet ingår ett tio-tal engagerade medarbetare med gedigen kompetens som spänner över områdena miljö, klimat, natur, livsmedel, alkohol- och serveringstillstånd samt hälsoskydd. Miljöenheten är en av fyra enheter som ingår i Projekt- och verksamhetsavdelningen på kommunens Samhällsbyggnadskontor. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp. Som miljöchef ansvarar du för budget, verksamhetsplanering, personal och arbetsmiljö. Du arbetar i nära dialog med Bygg-och Miljönämnden och Bygglovsavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom relevant område
  • Erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom miljöbalken, livsmedelslagen och förvaltningslagen
  • Erfarenhet av chefsuppdrag
  • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och politiskt styrd organisation

Vem är du

Vi söker dig som verkligen vill göra skillnad för Upplands-Bro kommun och som drivs av en vilja att förbättra och utveckla. Du är en drivande ledare som är intresserad av att skapa förtroendefulla relationer och nätverk. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv. Du är en person med gott omdöme och hög integritet och som har god kommunikativ förmåga.

Du har ett strategiskt angreppssätt och kan se både till enheten och till kommunen som helhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.