Miljöchef

Om tjänsten

Miljöchef

Tjänst: Miljöchef

Företag: Kristinehamns Kommun

Sista ansökan: 2021-08-29

Ansökan: Ansök här

Arbetsplatsen

Är du duktig på att bygga relationer och har erfarenhet av myndighetsutövning inom miljö, hälsa och livsmedel. Är du en ledare som präglas av öppenhet och visar förtroende för andras kunskaper? Då kan du vara den vi söker.

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för bygglovshanteringen, miljö- och hälsoskydd samt geodatafrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, Miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande och rådgivande och vi vill att vår organisation ska kännetecknas av att vi ger god service till dem som bor och verkar i Kristinehamns kommun.

På Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen arbetar idag 25 personer. Vi söker nu en miljöchef till miljö- och hälsoskyddsavdelningen på Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.
Kommunen har en ledar- och medarbetarpolicy där ambitionen är att ledarskapet skall kännetecknas av trygghet, tydlighet och och tillgänglighet. Ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Som miljöchef förväntas du ansvara för såväl din egen som organisationens utveckling

Du kommer att arbeta på miljö- och hälsoskyddsavdelningen som består av 9 engagerade medarbetare. Avdelningen ansvarar för framförallt prövning och tillsyn inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.

Arbetsuppgifter

  • I rollen som miljöchef kommer du att leda miljö- och hälsoskyddsavdelningen, som främst arbetar med prövning, tillsyn, samt information och rådgivning inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.
  • Som miljöchef ser vi även att du tar ett ansvar för helheten inom kommunen, och förväntas delta i verksamhetsövergripande uppdrag.
  • Du förväntas genom ditt ledarskap skapa goda förutsättningar för din personal så att ni tillsammans på ett resultatinriktat sätt och med en helhetssyn når övergripande mål.
  • Du ansvarar för att stötta, stimulera och kompetensutveckla personalen samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje.
  • Du ska systematiskt jobba med att kvalitetssäkra och effektivisera verksamheten, samt arbetar för ett serviceinriktat förhållningssätt, som vi vill ska prägla all vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsuppgifterna inom området miljö- och hälsoskydd, samt erfarenhet av budgetarbete och erfarenhet i planering av verksamhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda och organisera en arbetsgrupp.

Som miljöchef ansvarar du för budget, verksamheten, personal och arbetsmiljö på avdelningen. Som miljöchef är du direkt underställd förvaltningschefen, och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

För att lyckas i rollen som miljöchef tror vi att du är en positiv, tydlig och engagerad ledare som har ett genuint intresse för verksamheten. Du relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och värdesätter ett gott samarbete. Samtidigt drivs du av en vilja att åstadkomma resultat genom att kontinuerligt förbättra och utveckla verksamheten.

Du är en kommunikativ person och har förmåga att inspirera andra samt bygga relationer. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs.

Låter det som ett lockande arbete som du vill dela med oss?

Övrigt

Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.