Miljö- och Kemikalieansvarig

Om tjänsten

Miljö- och Kemikalieansvarig

Tjänst: Miljö- och Kemikalieansvarig

Företag: Eurofins Environment Testing Sweden AB

Sista ansökan: 2023-02-10

Ansökan: Ansök här

Vill du ta ansvar för Eurofins fortsatta miljöarbete samt fungera som expert i kemikaliehanteringsfrågor? Sök då denna nyinrättade tjänst!

Vilka är vi?

Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.

Vi finns vid din sida varje dag. Vi analyserar till exempel din mat, luften du andas och dina mediciner. Vi säkerställer att de största företagen i världen levererar säkra produkter, äkta ingredienser och korrekt märkning. Eurofins är en global ledare inom analyser med mer än 61.000 medarbetare runtom i världen. Visste du att bara i Lidköping är vi nära 350 medarbetare?

Hos oss finns ett 50-tal olika yrken, bland annat labbingenjörer, systemutvecklare, miljövetare, kundsupportmedarbetare – alla med ett gemensamt mål – Testing for life.

Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.

”Genom att vara kemikalieansvarig har jag fått chansen att utforma kemikalieorganisationen till vad den är idag och haft många bra samarbeten med olika funktioner i verksamheten! Rollen är väldigt givande och jag har fått lära känna många av våra kollegor på de andra labben i Sverige” – berättar en tidigare kollega som innehaft rollen som kemikalieansvarig.

Vad du kommer att göra hos oss

Du kommer att ha ansvar för att leda, utveckla och koordinera Eurofins arbete inom miljö, hållbarhet och kemikaliehantering. Du kommer även ha ansvar för att Eurofins lever upp till de lagar och förordningar som styr verksamheten i miljö- och kemikaliefrågor. I tjänsten kommer du också att utbilda, informera och uppdatera övrig personal om vad som är tillämpligt inom dessa områden. Tjänsten omfattar också en del kvalitetsarbete.

Dina ansvarsområden inom miljö innefattar bland annat att driva miljöprojekt av olika slag, bland annat vårt arbete mot att bli koldioxidneutrala till 2025! Du kommer också att ansvara för framtagande av underlag till ledningens genomgång av miljö och utföra interna miljörevisioner och hantera avvikelser efter genomförda intern- och externa revisioner utifrån miljöperspektivet. Du kommer, som du förstår, vara Eurofins miljö-expert!

Inom kemikaliehanteringen kommer du att ansvara för att samordna kemikalieorganisationen, vilka innefattar kemikalieansvarig och kemikaliesamordnare på våra laboratorier i hela Sverige. Att vara den person som alla vänder sig till i frågor om kemikalier eller kemikaliehanteringsfrågor ser du som stimulerande. Viss utbildning av personal ingår också i rollen. Vid riskbedömningar av nya kemikalier och arbetsmoment kring dessa är du också delaktig och i detta ansvar ingår även att utföra övergripande riskbedömningar för att kemikalier uppdateras. Du kommer vara ”the go to-person” när det gäller kemikaliefrågor!

Du kommer att rapportera till Kvalitets- och miljöchef.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang och gör att det känns extra bra att gå till jobbet varje dag. För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas inom koncernen. Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. För dig innebär detta möjligheter att få delta i spännande och utmanande projekt. Detta ger dig goda möjligheter att kontinuerligt utvecklas professionellt i en global koncern med god tillväxt.

För dig som flyttar för din tjänst hos oss kan vi erbjuda dig vad vi kallar för Relocation Bonus, den ger dig en fast ersättning att täcka del av eventuella kostnader vid din flytt. Vi är stolta över att befinna oss i Lidköping och Jönköping som 2022 utnämndes till årets superkommuner av Dagens Samhälle! Vi erbjuder även andra fina förmåner så som extra semesterdagar, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Vem är du som söker?

För att lyckas i rollen ska du ha lämplig utbildning på högskolenivå med inriktning Kemi, Biologi, Kvalitet/Miljö, Farmaci, Processteknik eller liknande. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med kvalitetsledningssystem. B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten. Du bemästrar både svenska och engelska i tal- och skrift.

Du ska vara engagerad i utveckling och förändring och ha förmågan att tänka kritiskt, men ändå ha ett ödmjukt förhållningssätt och vara empatisk. Det är viktigt att du är flexibel, att du är kommunikativ och att du gärna delar med dig av din kunskap och dina idéer. Vi utgår också ifrån att du har mycket god förmåga till självständig problemlösning och att du är duktig på att ge andra vägledning.

Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete anses det meriterande.

Praktisk information:

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.

Anställningsformen är tillsvidareanställning, där provanställning kan tillämpas. Tjänsten avser heltid- och dagtid, där tjänsteresor förekommer i tjänsten. Lön- och tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Lidköping.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Anna Hasselberg, Kvalitets- och miljöchef, AnnaHasselberg@eurofins.se

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Damir Sabotic, HR-Generalist, DamirSabotic@eurofins.se

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.