Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om tjänsten

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Tjänst: Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Företag: Kristinehamns kommun

Sista ansökan: 2020-05-03

Ansökan: Ansök här

Arbetsplatsen
Kristinehamns kommun har cirka 24.000 invånare och ligger vid Vänerns strand i Värmland. Här finns ett bra företagsklimat, ett rikt kultur- och fritidsliv samt tillgång till vacker skärgård och natur.

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för bygglovshanteringen, MBK (mätning, beräkning och kartframställning), samt miljö- och hälsoskyddsfrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande och rådgivande och önskar att vår organisation ska kännetecknas av att vi ger god service till de som bor och verkar i Kristinehamns kommun.

På miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen arbetar 25 personer. Du kommer att arbeta på miljö- och hälsoskyddsavdelningen som består av 8 engagerade inspektörer. Det är en fördel om du har kommunal tillsynserfarenhet. Vi söker dig som vill vara med och forma Kristinehamns kommuns miljöbalkstillsyn.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder arbetsuppgifter inom miljöskydd och söker nu en engagerad medarbetare som vill ta sig an kommunens större miljöfarliga verksamheter. Arbetsområden där vi behöver förstärkning är inom masshantering, avfallsfrågor, förorenade områden samt vattenfrågor. Innehållet i tjänsten kan anpassas utifrån dina erfarenheter och önskemål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljötillsyn i kommunal verksamhet.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, tar egna initiativ, har lätt för att utrycka dig i tal och skrift samt god förmåga till självständigt arbete. Som person kan du ställa krav, är tydlig och kan fatta beslut, men samtidigt är du lyhörd i rollen som myndighetsutövare. Du besitter en god social kompetens och i en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Övrigt
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.