Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om tjänsten

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Tjänst: Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Företag: Tjörns Kommun

Sista ansökan: 2021-04-13

Ansökan: Ansök här

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och utveckla framtidens Tjörn? Vill du planera nya bostadsområden, arbeta för ett hållbart Tjörn eller vara med i spännande infrastrukturprojekt? Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen får du kolleger som också brinner för att driva Tjörn framåt.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar myndighetsutövning med prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Det huvudsakliga arbetsområdet ligger inom miljöskyddsområdet med tillsyn på miljöfarligaverksamheter och enskilda avlopp. På sikt kan även tillsyn och prövning inom förorenade områden bli aktuellt.

Andra arbetsuppgifter inom miljöavdelningens ansvarsområde kan vara aktuella och utvecklingsmöjligheter finns att bredda sig om behov finns. Arbetsuppgifterna innebär bland annat externa kontakter med företagare och kommuninvånare samt handläggning av inkommande ansökningar. Arbetet är självständigt men kommer att bedrivas både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer

  • Du ska vara utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller ha annan likvärdig utbildning på högskole- eller universitetsnivå.
  • Arbetserfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.
  • Eftersom arbetet förutsätter många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet är det viktigt att du är utåtriktad, positiv och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är strukturerad, drivande och avslutar de arbetsmoment du ansvarar för.
  • Vi lägger stor vikt vid social kompetens, att du är serviceinriktad och att du passar in i arbetslaget.
  • Du måste ha B-körkort men du behöver inte ha tillgång till egen bil.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tillsättning av tjänsten görs utifrån att erforderliga beslut fattas.
Antal platser: 1

Ansökan

Ange referensnummer: Shb 2021/39
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Kontaktpersoner
Lene Larsson , Miljöchef
Telefon 0304-60 11 06
E-post lene.larsson@tjorn.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.