Miljö-och Hållbarhetschef

Om tjänsten

Miljö-och Hållbarhetschef

Tjänst: Miljö-och Hållbarhetschef

Företag: Holmen AB

Sista ansökan: 2021-08-29

Ansökan: Ansök här

Din nästa arbetsplats?

Iggesunds bruk tillverkar världsledande kartong under varumärket Invercote. Förpackningar av vår kvalitetskartong är en viktig del av köpupplevelsen för våra kunders kunder. Vi är en internationell och hållbar verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare. Vi värdesätter våra medarbetare och produkter högt. Hos oss jobbar idag omkring 750 medarbetare. Vårt bruk finns vid Hälsinglands kust, 9 kilometer söder om Hudiksvall.

Din framtida utmaning

Vår miljöchef går vidare inom Iggesund och vi söker nu hennes ersättare. Som miljö- och hållbarhetschef har du det övergripande ansvaret för att vi uppfyller eller överträffar gällande lagstiftning och krav i ledningssystem. Du säkerställer att vi har rätt kunskap och att vi gör de mätningar och kontroller som krävs samt initierar och driver förbättringar. I rollen ingår personalansvar och ansvar för arbete med ISO 14001, FSC och PEFC. Du sitter i ledningsgruppen för Strategisk fabriksutveckling och har tät kontakt med medarbetare inom Iggesunds bruk, övriga Holmen samt myndigheter.

För att lyckas i rollen

Du har akademisk utbildning med relevant inriktning (miljö, kemi, energi eller biologi) och har erfarenhet av att leda större projekt. Erfarenhet av processindustri är meriterande, liksom kunskap om myndighetsutlåtanden och lagtexter. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat och du har körkort. Som person är du kvalitetsmedveten och duktig på att förstå vad som krävs av oss utifrån myndighetskrav. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer och har en stark drivkraft att nå uppsatta mål.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du det bästa av två världar. På Iggesunds bruk arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder ett mycket varierande, fritt och ansvarsfullt arbete. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba i ett internationellt företag med utvecklande arbetsuppgifter, men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort.

Anställningsform
Tillsvidare

Arbetstid
Dag

Sysselsättningsgrad
Heltid

Placering
Iggesund

Sista ansökningsdag
29 augusti, 2021

Välkommen med din ansökan!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.