Miljö- och Hållbarhetschef

Om tjänsten

Miljö- och Hållbarhetschef

Tjänst: Miljö- och Hållbarhetschef

Företag: Woody Bygghandel AB

Sista ansökan: 2022-01-27

Ansökan: Ansök här

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial med 6,1 miljarder i omsättning, 45 delägare med totalt 100 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö och utbildning. Mer info på: www.woody.se

Miljö- och Hållbarhetschef.

Woody Bygghandel har i Helsingborg en Serviceorganisation som är gemensamt ägd av delägarna. Detta är en organisation som består av 30 personer som servar delägarna med inköp, försäljning till rikskunder, IT, miljö & hållbarhet, PIM, digitala affärer och marknadsföring.

Då den nuvarande Miljö- och Hållbarhetschefen kommer att sluta söker vi nu en ersättare.

I rollen som Miljö- och Hållbarhetschef kommer man att ha det övergripande ansvar för Woody Bygghandels miljö och hållbarhetsarbete. Den person vi söker kommer att jobba med omvärldsanalyser, strategier, budget samt driva hållbarhetsarbetet. Detta är en roll där du kommer att jobba med att säkerställa certifieringar av ledningssystemet som idag är ISO 14001 och FSC samt PEFC CoC.

I arbetet ingår att stötta kedjans delägare och övriga kollegor i miljö och hållbarhetsarbetet samt att ta fram och utvärdera utbildningar i miljö och hållbarhet.

Rollen innebär många kontaktytor även utanför kedjan i form av branschråd, branschsamverkan, leverantörer och kunder. Det ingår även att stötta delägarna med lagkrav, kundkrav, arbetsmiljöfrågor och vid myndighetsgranskning av försäljningsställen.

Vidare kommer Miljö och Hållbarhetschefen att driva arbetet med att utveckla och implementera system för klimatdeklarationer och den information som kunderna behöver. I rollen ingår även att uppgradera system mot nya versioner av FSC och PEFC standarder.

Den person vi söker kommer att ingå i ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som i grunden har en akademisk examen med inriktning Miljö/Hållbarhet eller liknande. Du har tidigare erfarenheter av strategiskt och praktiskt arbete med miljö och hållbarhetsfrågor i en större organisation. Har du dessutom arbetat i byggbranschen eller med produkter inom byggbranschen, ser vi det som meriterande. Då tjänsten kräver en hel del resor i Sverige måste du ha körkort.

Egenskaper

Som person är du serviceinriktad, ödmjuk men också övertygande. Du behöver vara bra på att bemöta människor och kunna vara pedagogisk men också tydlig i din kommunikation. Det är bra om du har erfarenhet av påverkansarbete, då vi finns i en stor bransch med många aktörer

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Woody med Additude. Vid frågor om tjänsten kontakta Jeanette Söderling 0735-26 08 73

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.