Malmö Stad söker Miljöinspektör

Om tjänsten

Malmö Stad söker Miljöinspektör

Tjänst: Malmö Stad söker Miljöinspektör

Företag: Malmö Stad

Sista ansökan: 2020-09-30

Ansökan: Ansök här

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör på enheten för förorenade områden utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Uppdraget inom förorenade områden innebär att arbeta med tillsyn av förorenade områden och byggnader. Arbetet omfattar handläggning av anmälningar, granskning och bedömning av rapporter, historiska inventeringar, provtagningsplaner, riskbedömningar, riskvärderingar, åtgärdsutredningar, slutrapporter, kontrollprogram med mera.

Tjänsten är ett vikariat på 10 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleexamen eller annan relevant högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från tillsyn på förorenade områden.

Vi söker dig som har ett stort engagemang i miljö-och hälsoskyddsfrågor och precis som vi har visionen om en hållbar stad. Du är en drivande person och känner dig trygg med myndighetsrollen. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för din uppgift och har en god samarbetsförmåga eftersom gruppen delar på arbetsuppgifterna och har ett gemensamt ansvar. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Om arbetsplatsen

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2. Annonsen gäller 1 tjänst. Förutsättningarna kan dock komma att förändras under rekryteringens gång.
Tillträde: Snarast, enligt ök

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Kontakt

Emil Lindvall
Enhetschef, enheten för förorenade områden
040-34 22 20

Rasmus Fredriksson
Saco
0708-57 71 24

Christel Olsson
Vision
0704-580123

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.