Ljusdals Kommun söker Miljösamordnare/Erfaren miljöinspektör

Om tjänsten

Ljusdals Kommun söker Miljösamordnare/Erfaren miljöinspektör

Tjänst: Ljusdals Kommun söker Miljösamordnare/Erfaren miljöinspektör

Företag: Ljusdals Kommun

Sista ansökan: 2020-09-08

Ansökan: Ansök här

Arbetsplats

Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till upplevelser utöver det vanliga.

Tillsammans arbetar vi i kommunen med allt som är viktigt i våra
kommuninvånares vardag. I Ljusdals kommun har 1700 medarbetare Sveriges viktigaste jobb när vi servar våra 19 000 invånare. Är du den som vill berika oss med dina kunskaper, ditt engagemang och din personlighet?

Arbetsuppgifter

På miljöenheten arbetar i dagsläget 11 personer inom både miljö, livsmedel, hälsoskydd och naturvård varav 4 personer inom miljöbalkens område. Vi söker nu en erfaren miljöinspektör som vill utvecklas i sin roll och ta sig an en mer kvalitetsgranskande och samordnande roll.
Vi arbetar med ansvar under frihet och du kommer att ha goda möjlighet att styra din egen arbetstid och planering. Enheten är placerad på kommunhuset centralt i Ljusdal med närhet till både kollektivtrafik, restauranger och butiker. Varje medarbetare på enheten har eget kontor samt möjlighet att arbeta hemifrån. Vidareutbildning och medverkan på kurser, tillsynsvägledningsträffar, mässor osv uppmuntras och det finns goda möjlighet till utbildning och utveckling.
Vi är ett intressant gäng med mycket varierande och breda kompetenser. Vi har väldigt kul tillsammans och stämningen på enheten är varm och tillåtande. Vi diskuterar och funderar och många gånger löser vi problem över både titel- och enhetsgränser. Vi samarbetar mycket med andra enheter och förvaltningar på kommunen för att arbeta effektivt och tvärfunktionellt. Förvaltningschef samt nämndordförande är tillgängliga och engagerade i verksamheten. Nytänk och kreativa lösningar gillas här!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planering och prioritering av tillsyn inom miljöbalkens område
 • Prövning, tillsyn och rådgivning i mer komplexa ärenden
 • Ansvara för kvalitetssäkring av beslut (tex. juridiskt korrekt, rättssäkert)
 • Stöd till övriga gruppen vid prövning och bedömning
 • Implementera nyheter inom verksamhetsområdet och lagstiftningsområdet för enheten
 • Normalt förekommande arbetsuppgifter som miljöinspektör

Eftersom tjänsten är ny är den inte helt utarbetad ännu utan kommer att utvecklas tillsammans med dig vilket ger dig goda möjligheter att forma tjänsten efter dina intressen och kvalifikationer.

Kvalifikationer/utbildning

 • Naturvetenskaplig utbildning på universitetsnivå. Gärna miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning, miljöjuristutbildning eller annan, för området, relevant utbildning.
 • Flerårig erfarenhet av arbete som miljöinspektör är ett krav.
 • Erfarenhet och utbildning inom miljöjuridik är meriterande, detsamma gäller erfarenhet av handläggningssystemet Castor.
 • Arbetet innebär täta kontakter med medborgare och företag som du måste kunna bemöta på ett professionellt sätt. Du är därför serviceinriktad, har god initiativförmåga samt tar eget ansvar.

Du bör även vara resultatinriktad, kommunikativ och inge förtroende samtidigt som du kan fatta svåra beslut i rollen som representant för en myndighet. Vi värdesätter förmåga att arbeta både självständigt och i team. Det är också mycket viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.

Övrigt

 • Ett fritt och flexibelt arbete med korta beslutsvägar för den erfarna miljöinspektören som vill utvecklas i sin roll.
 • Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
 • Körkort krävs.

Varaktighet och Sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning.

Heltid.

Upplysningar lämnas av
Ann-Catrin Stolt, vik Miljöchef 0651-180 19, 076 – 125 65 54
Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 0651-180 00.
Sista ansökningsdag 2020-09-08
2020-09-08

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.