Lerums Kommun söker Miljöinspektör

Om tjänsten

Lerums Kommun söker Miljöinspektör

Tjänst: Lerums Kommun söker Miljöinspektör

Företag: Lerums Kommun

Sista ansökan: 2020-11-08

Ansökan: Ansök här

Miljöenheten utgör tillsammans med bygglovsenheten myndighetsdelen av Sektor samhällsbyggnad. På enheten är vi idag femton miljöinspektörer, två miljöassistenter och en miljöchef. Vi prövar gärna nya arbetssätt och vill ligga i framkant när det gäller att förebygga ohälsa och risker för miljön. Vi jobbar mot strategiska mål och har ett väl utvecklat kvalitetsarbete.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med god stämning och goda utvecklingsmöjligheter. Lerums Kommun är mån om sina medarbetare och tillämpar årsarbetstid vilket innebär att du har en stor flexibilitet i dina arbetstider.

I kommunen är vi drygt 3 000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa service och välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande.

Arbetsuppgifter

  • Som miljöinspektör kommer du att ingå i vår duktiga och drivna miljöskyddsgrupp som arbetar med att upptäcka, förebygga och undanröja risker för miljön.
  • Prövning av anmälan och tillsyn av miljöfarlig verksamhet är en stor del av arbetet men även information till allmänhet och företag är arbetsuppgifter som förekommer. Tillsyn av enskilda avlopp kan vara en del av arbetet.
  • Gruppen fördelar inkommande ärenden mellan sig och hjälps åt, men varje inspektör har ansvar för olika kunskapsområden.
  • Vi jobbar ofta i projektform och inspektörerna har stor möjlighet att styra utformningen av sitt arbete.
  • Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och enhetens behov.

Kvalifikationer

  • Tjänsten kräver utbildning på högskolenivå både i miljöbalken och i naturvetenskapliga ämnen.
  • Eftersom arbetet innebär mycket kontakt med allmänhet och företagare ser vi förmågan att kommunicera med andra människor i tal och skrift samt ha ett gott bemötande som en förutsättning för arbetet.
  • Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.
  • Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är problemlösande, har gott omdöme och att du är självgående, serviceinriktad och strukturerad.
  • B-körkort krävs. Det är meriterande att ha erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2021-01-01
Antal platser: 1. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse

Andra uppgifter

Lerums kommun med ca 43 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. – Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-11-08
Arbetsgivarens referensnummer: A979958

Upplysningar

Anna Engström
Miljöchef
0302-52 14 65
anna.engstrom@lerum.se

Karin Honkanen
Kontaktperson Naturvetarna, Miljöinspektör
0302-52 11 59
karin.honkanen@lerum.se

Petra Noord
Kontaktperson Vision, Miljöinspektör
0302-52 14 63
petra.noord@lerum.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.