Leksands Kommun söker Miljöchef

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Om tjänsten

Leksands Kommun söker Miljöchef

Tjänst: Leksands Kommun söker Miljöchef

Företag: Leksand Kommun

Sista ansökan: 2020-09-18

Ansökan: Ansök här

Dina arbetsuppgifter

Som miljöchef kommer du att vara en del i Leksands kommuns tillväxt och utveckling och du förväntas bedriva en myndighetsutövning som bidrar till fortsatt tillväxt. Hos oss kommer du att få arbeta med en serviceinriktad myndighetsutövning.

Som miljöchef för miljöenheten, har du det övergripande ansvaret för 7 medarbetare inom områdena miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- tobak och läkemedelstillsyn. Du har verksamhet-, budget och personalansvar och förväntas leda, fördela och prioritera och utveckla arbetet inom enheten mot uppsatta mål.

I arbetet ingår även tillsyn inom miljöbalksområdet, handläggning av ärenden, remisshantering, utredningar och medverkan i olika nätverk, arbetsgrupper och projekt såväl inom kommunen som i länet. Du ingår i myndighetsavdelningen och har myndighetschefen som överordnad chef.

Om arbetsplatsen

Sektor Samhällsutveckling består av plan- och kartavdelning, strategisk planering, näringsliv och exploatering, myndighetsavdelningen samt kultur och fritid med cirka 100 medarbetare. Vårt uppdrag är att vara en aktiv och drivande part i visionen att det ska vara lätt att leva i Leksand. Vi arbetar med att förverkliga kommunens mål om att vara 18 000 invånare 2025.

Din profil

Våra verksamheter bygger på professionalitet, kvalitet, omtanke och engagemang. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser det som en självklarhet att du tycker om att ge service.

För att kunna axla rollen som miljöchef har du en högskoleutbildning inom miljö och hälsoskyddsområdet på lägst kandidatnivå eller annan naturvetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personal och budgetansvar, och är väl insatt i aktuella lagstiftningar inom miljöområdet. Har du tidigare erfarenhet från handläggning av ärenden är det meriterande.

Som miljöchef har du daglig kontakt med allmänhet, företagare och andra myndigheter och det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga, ett bra bemötande och kan uttrycka dig lättförståeligt i både tal och skrift. Din digitala kompetens är hög.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på 100 %. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum 2020-09-18

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Läs mer på www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.