Ledare sökes till WWF:s globala klimatinnovationsprogram

Om tjänsten

Ledare sökes till WWF:s globala klimatinnovationsprogram

Tjänst: Ledare sökes till WWF:s globala klimatinnovationsprogram

Företag: WWF

Sista ansökan: 2020-10-26

Ansökan: Ansök här

Klimatförändringarna och den globala omställningen till en hållbar och 100% förnybar framtid är en av de största utmaningarna mänskligheten står inför. Världsnaturfonden WWF arbetar med allt från de globala klimatförhandlingarna samt påverkan av nationella policies till att arbeta med företag, städer och entreprenörer som föregångare och inspiratörer i omställningsarbetet. Mål och åtgärder i linje med Parisavtalets 1,5 graders mål, en kraftigt ökad andel förnybar och hållbar energi samt energieffektivisering, i linje med WWFs globala och nationella klimat- och energirapporter är något som WWF arbetar med världen över. I prioriterade regioner och länder i syd, framförallt i Afrika söder om Sahara, arbetar WWF även med att öka tillgången till förnybar och hållbar energi för alla.

Världsnaturfonden WWF söker nu en programsamordnare och sakkunnig inom områdena klimatinnovationer samt hållbar energi och energitillgång i syd. Tjänsten innefattar att leda arbetet med klimatinnovationer inom det globala WWF-nätverket genom att utveckla och stödja implementering av program och insatser kring klimatinnovationer i Sverige och globalt. WWF betraktar innovation som en absolut nödvändig nyckel för att nå de globala klimatmålen. Genom programmet Climate Solver har WWF bland annat arbetat med utmärkelser för innovationsbolag och verktyg för att identifiera klimatnytta av innovation. Arbetet går nu in i en ny strategiperiod och det finns stora möjligheter att vara med och utforma dess inriktning. I tjänsten ingår även att arbeta för främjandet av ökad produktion och tillgång till hållbar och förnybar energi i det globala syd, främst genom de program vi stöder i Östafrika. Även här finns möjligheter att vara med och utveckla verksamheten i en spännande fas. I programmen i Östafrika ingår även påverkan på nationell och regional energi- och klimatpolitik samt klimatanpassning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:

 • Leda och samordna arbetet med klimatinnovationer inom det globala WWF-nätverket.
 • Bidra till arbete som Världsnaturfonden driver inom hållbar energi/klimat, både i Sverige och internationellt.
 • Bidra som sakkunnig och programsamordnare främst inom området klimatinnovationer samt även hållbar energi och energitillgång i syd
 • Ansvara för strategisk utveckling, koordinering och genomförande av klimatinnovations-initiativ, söka samverkan med och påverka aktörer för att skala upp användning av och investeringar i klimatinnovationer.
 • Stödja arbetet med att söka finansiering för olika initiativ kring klimatinnovationer samt hållbar energi och energitillgång i syd.
 • Stödja WWF-kontor i andra länder att genomföra verksamheter kring klimatinnovationer samt hållbar energi och energitillgång.
 • Arbeta tillsammans med WWFs medarbetare, främst kring hållbar energi/klimat men även inom andra områden såsom partnerskapsutveckling, företagssamarbeten, finansiering och kommunikation.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Akademisk examen med relevans för tjänsten.
 • Flerårig yrkeserfarenhet av arbete med klimatinnovationer samt andra erfarenheter med relevans för tjänsten.
 • Utmärkt förmåga att projektleda, samordna och koordinera.
 • Utmärkt förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp.
 • Goda kommunikativa egenskaper.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Utmärkt administrativ förmåga och erfarenhet.
 • Meriterande är kunskap och erfarenhet av att arbeta med inkubator eller accelerator-verksamhet, företagande och investeringar. inom miljöteknik, samt om energifrågor i utvecklingsländer.

Som person är du en engagerande, noggrann, kommunikativ, lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team och i nätverk.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Just nu gäller dock distansarbete tills coronarestriktionerna hävs.

Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare.
WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.

Ansökan

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 2020-10-26.
Har du frågor om tjänsten?
Kontakta: Gunilla Elsässer, Avdelningschef mat, klimat & energi, Johan Söderblom, Sakkunnig klimat & energi, eller Carolina Söderberg, Human Resources på WWF via växeln 08-624 74 00.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.