Kvalitets- och miljösamordnare

Om tjänsten

Kvalitets- och miljösamordnare

Tjänst: Kvalitets- och miljösamordnare

Företag: Aleris

Sista ansökan: 2021-11-21

Ansökan: Ansök här

Aleris AB

På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

Aleris Psykiatri

Aleris Psykiatri erbjuder specialistpsykiatri på avtal med Region Stockholm för invånare som är 18 år och äldre. Vi har öppenvårdsmottagningar i Järva och Nordost inom allmänpsykiatri och psykosvård samt heldygnsvård i Nordost. Vår vision är att vara ledande inom psykiatrisk vård med respekt och förståelse för individens unika historia genom vilken vi erbjuder våra patienter och deras närstående hög tillgänglighet, delaktighet, gott bemötande och evidensbaserad vård.

Kvalitets- och miljösamordnare

Vi söker nu en kvalitets- och miljösamordnare till vår kvalitetsenhet med placering vid Danderyds sjukhus. Kvalitetsenheten är ett team bestående av tre funktioner: Kvalitets- och miljöchef, Kvalitetscontroller/kvalitetsutvecklare samt Kvalitets- och miljösamordnare. Kvalitetsenheten ansvarar för att underhålla och utveckla företagets ledningssystem för att uppfylla kraven enligt ISO-standard för kvalitet och miljö samt vår egen kvalitets- och miljöorganisation. Kvalitetsenheten deltar i Aleris Sveriges centrala kvalitets- och miljönätverk för ständig förbättring av vårt gemensamma ledningssystem.

Kvalitetsenhetens huvudsakliga uppdrag är att:

 • Bistå vid planering, utveckling och uppföljning av verksamheten utifrån vårt ledningssystem, där vi hjälper till vid genomförandet av egenkontroller samt vid presentation och uppföljning av resultat.
 • Tillgängliggöra information om verksamhetens mål och resultat i kvalitetsindikatorer. Här ingår sammanställning av årlig kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse liksom miljöbokslut.
 • Följa upp journaldokumentation och registrering av vård enligt våra vårdavtal.
 • Fördela uppdrag och genomföra utredning av allvarliga avvikelser inom patientsäkerhetsteamet som består av medarbetare i verksamheten. Månatlig journalgranskning av patientsäkerhetsrisker utifrån metoden Markörbaserad journalgranskning.
 • Samordna ombud inom t ex miljö, patientsäkerhet, barnrättsfrågor och rapportering till kvalitetsregister.
 • Arrangera utbildningsinsatser för våra medarbetare.

Vi söker dig som:

 • Ser dig som en självklar deltagare i vårt arbete med egenkontroller och vidareutveckling av verksamheten utifrån vårt ledningssystem och rådande avtal med regionen.
 • Har en legitimation inom vårdområdet. För att komplettera kompetensen inom kvalitetsenheten ser vi gärna sökande som har sjuksköterskeutbildning.
 • Har ett brinnande intresse för frågor som rör god och säker psykiatrisk vård och vill delta i såväl utredning som verksamhetsutveckling av kvalitet och patientsäkerhet i vården vi erbjuder. Här ingår kännedom om journalsystemet TakeCare. Meriterande är tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Är intresserad av hur vår verksamhet påverkar vår omgivning och särskilt att samordna vårt miljöarbete avseende utveckling och uppföljning av relevanta miljöfrågor utifrån vårt miljöledningssystem.
 • Tycker om att informera och utbilda och som kan entusiasmera och engagera. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du är också bra på att arbeta strukturerat, systematiskt och självständigt. Du har en god analytisk förmåga samt en positiv, engagerad och entusiasmerande inställning till jobbet.

Har du frågor?
Välkommen att kontakta Sofia Åhlqvist, tel: 08-128 895 34 alt sofia.ahlqvist@aleris.se

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.