Kvalitets- och miljösamordnare till Vimmerby Energi & Miljö AB

Om tjänsten

Kvalitets- och miljösamordnare till Vimmerby Energi & Miljö AB

Tjänst: Kvalitets- och miljösamordnare till Vimmerby Energi & Miljö AB

Företag: Vimmerby Energi & Miljö AB

Sista ansökan: 2020-03-15

Ansökan: Ansök här

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vimmerby Energi och Miljö AB levererar bekvämt och tryggt förnybar el- och värmeenergi till lokala kunder. Vi tar hand om avloppet och avfallet samt levererar vårt viktigaste livsmedel – rent vatten. Mer information hittar du på vår hemsida – www.vemab.se

Vi söker nu en Kvalitets- och miljösamordnare.

Vill du jobba i ett lokalt och personligt företag med hög miljöprofil? Vår vision är att ge våra kunder en bättre vardag och tillgodose dagens behov på ett hållbart sätt med ansvar för framtiden. Detta sammanfattas i våra tre värdeord: närhet, bekvämlighet och hållbarhet.

Ditt nya jobb

I rollen ansvarar du för företagets ledningssystem för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Systematiskt förbättringsarbete och fokuserat målarbete är viktiga delar i detta arbete.

Utöver förbättringsarbetet deltar du i och driver olika projekt och ansvarar för utredningar. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för rapportering och skrivelser till myndigheter samt leda och driva tillståndsärenden med exempelvis MKB och samråd enligt miljöbalken. Framtagning av kontrollprogram kan bli aktuellt och även samordning av företagets inköps- och säkerhetsarbete. I rollen ingår också att bevaka lagstiftning inom berörda områden och stötta verksamhetscheferna i den dagliga verksamheten. Kommunikation såväl internt som externt är av stor vikt.

Vi erbjuder dig ett varierande jobb där du kommer samarbeta med alla avdelningar inom företaget och ansvara för att driva kvalitets- miljö- och arbetsmiljöfrågorna framåt men i ett nära samarbete med verksamheternas chefer, ingenjörer och driftspersonal.

Profil

Högskoleutbildning med inriktning miljö och kvalitet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
Erfarenhet från arbete med ledningssystem är meriterande
B-körkort är önskvärt
Vi söker dig som jobbar bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter samt påminner och följer upp.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar, strukturerar och driver dina processer vidare. Du ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är också noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är en kunskapsresurs för andra och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2020-03-15

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Marie Arvidsson
Administrativ Chef
0492-76 93 23

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.