Kvalitets- och miljöchef till STMicroelectronics

Vill du jobba med kvalitets- och miljöfrågor i ett företag med teknik i världsklass där man bidrar till att minska miljöpåverkan? Lockas du av en roll med stora påverkansmöjligheter i en innovativ och framåtlutad verksamhet är det här rollen för dig!

Om tjänsten

Kvalitets- och miljöchef till STMicroelectronics

Tjänst: Kvalitets- och miljöchef till STMicroelectronics

Företag: STMicroelectronics

Sista ansökan: 2020-04-10

Ansökan: Ansök här

Om företaget
STMicroelectronics Silicon Carbide AB (tidigare namn Norstel AB) är beläget i Norrköping i Sverige och har STMicroelectronics som ägare sedan slutet av 2019. Teamet i Norrköping har utvecklat kiselkarbid i 20 år, först vid Linköpings Universitet och sedan 2006 i en egen produktions- och utvecklingsanläggning på Händelö i Norrköping. Företaget fokuserar på utveckling och pilotproduktion av kiselkarbidsubstrat för bilmarknaden.

Dina arbetsuppgifter
I den här rollen kommer du att ha det övergripande ansvaret för företagets kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete. Det innebär att implementera ST:s kvalitetsledningssystem ,utveckla metoder för kvalitets- och miljöstyrning samt systematiskt arbetsmiljöarbete inom STMicroelectronics Silicon Carbide AB.

Som expert inom ditt ansvarsområde följer du utvecklingen och säkerställer att kraven uppfylls inom kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöområdet. Du leder och driver både det strategiska och det operativa arbetet inom dessa områden. Du jobbar i utvecklingsprojekt tillsammans med andra funktioner i organisationen och driver där frågor som rör dina ansvarsområden.

Företaget är just nu i en förändringsfas och ambitionsnivån är hög, förväntningarna stora och målbilden tydlig och för rätt person finns därmed utrymme att växa och påverka. Hos ST pågår just nu en stor ceritifieringsprocess där du kommer att vara drivande och ansvara för att nå uppsatta mål. På ägarsidan finns starkt stöd med erfarenhet och resurser inom certifieringssidan och för miljösidan används idag konsulter för att säkerställa lagefterlevnad. Framöver är det du som styr och ansvarar för att på bästa sätt integrera kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöarbetet i verksamheten. Du kommer att ansvara för att företagets processer, standarder och arbetssätt uppfyller lagar och regler samt koncernens rutiner och policys och att det efterlevs i verksamheten. Detta innebär även att du utbildar och informerar om kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor.

Då ST i Norrköping är en utvecklingsenhet är förändring ständigt närvarande. Du är delaktig i förändringsarbetet och genomför kvalitets- och/eller miljöutredningar och riskbedömningar. Du planerar och genomför också årliga revisioner och inspektioner inom ditt ansvarområde.

Rollen kommer att innebära mycket kontakter både med interna kollegor, kollegor inom koncernen samt myndigheter och certifieringsorgan både i och utanför Sverige.

Du ingår i ledningsgruppen på STMicroelectronics Silicon Carbide.

Din profil
Det viktigaste i rollen som kvalitets- och miljöansvarig kommer att vara ditt driv och viljan att genomföra. Hos ST får du snabbt ta ansvar och blir på så sätt viktig för företaget och för dina kollegor. För att trivas på ST behöver du vara bekväm med att arbeta både individuellt och i team. Du kommer i din roll att samarbeta med kollegor i många olika delar av företaget vilket gör att du behöver vara en god kommunikatör, vara bra på att skapa relationer och ha god samarbetsförmåga.

I en snabbrörlig verksamhet har du god förmåga att prioritera och fokusera och är inte rädd för att ta dig an nya utmaningar.

Vi ser att du som söker har en relevant högskoleutbildning, gärna inom kvalitet och/eller miljö. Du bör ha flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvar. Du behöver även ha kunskap om standarder för kvalitet och miljöledningssystem (ISO 9001, ISO 14001).

Det är meriterande om du även har erfarenhet av följande:
– TS-certifiering och kunskap om standarder för bilindustrin (t.ex. IATF 16949, FMEA, SPC, MSA, PPAP, APQP, 8D)
– Erfarenhet av att hantera och genomföra interna revisioner (enligt ISO 19011)

Du kommunicerar väl i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har mycket goda IT-kunskaper och är van att arbeta i databaser.
Ansökningsförfarande
Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka! Startdatum är flexibelt.

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsterna eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Martina Arrelid, martina.arrelid@skill.se, 011-19 94 72.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.