Kvalitets- och miljöchef

Om tjänsten

Kvalitets- och miljöchef

Tjänst: Kvalitets- och miljöchef

Företag: Aviko

Sista ansökan: 2022-09-20

Ansökan: Ansök här

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Aviko.

Om företaget

Aviko har varit verksamma i Norden sedan 1979 och har stor erfarenhet och gedigen kunskap som lett till att de kan erbjuda Sveriges bredaste sortiment av potatis, lök, rotfrukter. Aviko samarbetar med ledande odlare och leverantörer från Södra Sverige. Med högsta produktkvalitet och säker hygienkontroll levererar de råvarorna till storkök och dagligvaruhandel.

Aviko erbjuder allt från svenskodlad råskalad och skuren potatis och rotfrukter till pommes frites, matiga potatisbakelser och kroketter – de flesta produkter med potatis som bas. Dessutom finns ett stort sortiment av ekologiska och KRAV-märkta produkter.

Aviko i Sverige har 90 anställda och omsätter ca SEK 450 miljoner. Aviko Norden AB är moderbolag i en koncern med dotterbolagen 3N Produkter AB och Smålands rotfrukter AB. De ingår i den holländska koncernen Aviko Group, grundad år 1962, som ägs av Royal Cosun (ett kooperativ av odlare). Mer än 2 miljoner ton potatis bearbetas årligen och företagets produkter går på export till mer än 110 länder. Med 2000 anställda och en omsättning på € 800 miljoner, är Aviko en av världens ledande potatisförädlare med färska, frysta och kylda produkter. Läs mer på: http://www.avikonorden.se

Arbetsuppgifter

I rollen som kvalitets- och miljöchef ansvarar du för att leda och utveckla kvalitets- och miljöarbetet inom Aviko i Sverige. Du arbetar både strategiskt och operativt i en omväxlande och dynamisk miljö. Kvaliteten på Avikos produkter är central för företaget och dess lönsamhet. Därtill är miljöhänsyn en självklar del av verksamheten där företagets produkter ligger i industriell framkant kopplat till miljöhänseende. Du arbetar tillsammans med kollegor internt samt blir en del av ett internationellt kvalitetsteam med bas i Holland. Vidare rapporterar du till VD och har personalansvar för en medarbetare.

Dina arbetsuppgifter är att driva utvecklingen och strategiska beslut kring kvalitets- och miljöarbetet. Du ansvarar för interna och externa standarder och ser till att dessa är kommunicerade och implementerade i organisationen. Därtill följer du upp mikrobiologiska analyser samt analyserar och följer upp avvikelser och reklamationer.

 • Driva utvecklingen och de strategiska besluten kring kvalitets- och miljöarbetet
 • Ansvara för interna och externa standarder och se till att detta är kommunicerat och implementerat i organisationen.
 • Ansvara för och handha masterdata i bolaget
 • Ansvara för interna och externa revisioner och myndighetskontakter
 • HACCP- och livsmedelssäkerhetsgruppsledare
 • Hålla dig uppdaterad inom livsmedelslagstiftningen
 • Följa upp mikrobiologiska analyser samt analysera och följa upp avvikelser och reklamationer

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

 • Eftergymnasial utbildning inom livsmedel, kemi eller likvärdig kompetens
 • Erfarenhet av kvalitets- och miljöarbete, mikrobiologi samt livsmedelsproduktion
 • Datorvana med goda kunskaper i Officepaketet
 • Meriterande med tidigare erfarenhet av chefs-/ledarroll

För att trivas i tjänsten bidrar du gärna med idéer och nya perspektiv för att utveckla arbetet vidare. Du har god förmåga att planera och driva ditt arbete framåt samt strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Därtill trivs du i en arbetsmiljö med högt tempo och snabb utveckling. Du är vidare prestigelös i ditt arbetssätt ställer gärna upp för dina kollegor.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Helsingborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: kvalitet, miljö, kvalitetschef, miljöchef, quality, livsmedel, kemi, environment, QC, labb, lab, mikrobiologi, kvalitetsingenjör, Quality engineer, Skåne, Helsingborg

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.