Kvalitets- och Hållbarhetschef

Om tjänsten

Kvalitets- och Hållbarhetschef

Tjänst: Kvalitets- och Hållbarhetschef

Företag: Hydac AB

Sista ansökan: 2022-12-25

Ansökan: Ansök här

Har du erfarenhet av att arbeta inom kvalitet och är van att arbeta mot högt uppsatta kvalitetsmål? Har du arbetat med produktsäkerhet och hållbarhet? Har du arbetat med LEAN som ledstjärna? Är du ansvarsfull, driven och har lätt att samarbeta? Då är detta en tjänst för dig! 

Din roll

HYDAC utvecklar sin verksamhet och rollen som Kvalitets- och Hållbarhetschef är ny och en nyckelroll inom företaget. Detta innebär en spännande möjlighet att vara med och driva verksamhetsutveckling och ta ett helhetsgrepp för HYDACs kvalitets- och hållbarhetsarbete.

Som Kvalitets- och Hållbarhetschef ansvarar du för att utveckla och genomföra ett proaktivt och strukturerat kvalitets- och hållbarhetsarbete inom den svenska organisationen, med primärt syfte att öka intern såväl som extern kundtillfredsställelse. Hållbarhetsarbetet är integrerat i företagets affärsplan och du ska fortsätta utveckla vårt sätt att involvera våra medarbetare i att bidra till att möta vår mission ’att skapa en hållbar framtid för våra barn’.

 Då HYDAC är ett globalt företag sker utveckling tillsammans med vårt moderbolag och andra bolag inom koncernen. Du skall tydliggöra och säkerställa arbetet med ständiga förbättringar, samt säkerställa att vi på ett framgångsrikt sätt ständigt förbättrar kvaliteten på våra produkter och tjänster.

Rollen rapporterar direkt till VD och rollen har tydligt mandat och befogenheter. Du deltar i ledningsgruppsarbetet och arbetar nära den operativa ledningen i vår linjeorganisation. I din roll kommer du ha en viktig uppgift med att stötta och coacha våra chefer och medarbetare och du deltar i skyddskommittéer och stöttar skyddsombud.

Det finns ingen underställd personal direkt under befattningen men ett nära samarbete med partners inom hållbar utveckling och LEAN pågår.

Huvudsakliga ansvarsområden:

Övergripande ansvarig att strategiskt driva utveckling inom området kvalitet och hållbarhet på ledningsnivå.

  • Förvalta och utveckla ledningssystemet, baserat på kraven i ISO9001, ISO14001 och ISO45000
  • Aktivt säkerställa och utveckla företagets Lean-arbete med ständiga förbättringar, både i produktions- och administrativa enheter.
  • Stödja den operativa verksamheten i kvalitets- och hållbarhetsfrågor såsom rådgivning kring lagar och förordningar, riskhantering och utredningar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har akademisk utbildning, gärna med teknisk inriktning, samt en mycket god erfarenhet av att driva kvalitets- och hållbarhetsarbete på såväl strategisk som operativ nivå. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med ledningssystem, kvalitetsverktyg och problemlösningsmetoder baserat på Lean-metodik. Du arbetar metodiskt och systematiskt och följer en plan på ett ordnat och strukturerat sätt, där viktiga personliga egenskaper är förändringsvillighet och nyfikenhet.

Du leder genom andra och engagerar och entusiasmerar dina kollegor mot gemensamma mål och är van att leda workshops och trivs med att driva utvecklingsfrågor tillsammans med andra. Eftersom tjänsten bygger på att framgångsrikt samverka med andra funktioner i organisationen har du en god förståelse för hur du ska navigera i en organisation för att komma i mål med dina åtaganden. Du är trygg i din roll som ledare och expert i de sakfrågor du förväntas hantera.

Om arbetet, placeringsort och resor i tjänsten

På Hydac har vi sedan en tid tillbaka erbjudit våra anställda att växelvis kunna få jobba på distans hemifrån och på något av våra driftsställen. Vi tror på moderna arbetssätt och flexibilitet som tilltalar den anställde för att underlätta balansen i vardagen men som också skapar kreativitet tillsammans på kontoren.
Placeringsort för befattningen är Spånga men du kan även utgå från någon av våra kontor i Borås eller Örnsköldsvik beroende på var du bor.
Räkna med ett antal resdagar per månad då ansvarsområdet innefattar hela Sverige och tjänsten ställer krav på resor och besök på våra olika etableringar. Resor utomlands kan förekomma i samarbeten med Hydac International.

Om verksamheten

Hydac Sverige bildades 1980 och är ett helägt dotterbolag till Hydac International. Vi är ett familjeägt företag som prioriterar ett nära och tidigt samarbete i utvecklingsfasen för att på bästa sätt kunna erbjuda våra kunder mervärde för en ökad konkurrenskraft.
Vi säljer komponenter, system och servicetjänster. Vår målgrupp är primärt kunder inom hydraulik, elektronik, filtrering och kylning. Med fler än 10 000 anställda världen över kan vi ge våra kunder snabb och lokal support, både teknisk och kommersiell.

Hydac Sverige har ca 70 anställda i Sverige och omsätter ca 500 MSEK.
Vi har huvudkontoret i Spånga och filialkontor i Borås, Falun och Örnsköldsvik. Utöver våra kontor har vi verksamhet som sträcker sig runt i hela Sverige.
              

I denna rekrytering samarbetar vi med TEAMSEARCH Sweden AB.
Välkommen med din ansökan snarast och senast 19/12 till Karin.

Karin Franzén Bohman VD, Executive Search Consultant

Mobil: +46 733 75 98 08

e-post: karin.franzen@teamsearch.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.