Kvalitets- och hållbarhetschef

Om tjänsten

Kvalitets- och hållbarhetschef

Tjänst: Kvalitets- och hållbarhetschef

Företag: Fergas Intressenter AB

Sista ansökan: 2021-03-12

Ansökan: Ansök här

Fergas produktionsapparat kommer inom de närmsta åren genomgå stora förändringar. Målbilden är tydlig och grunden är lagd. Effektivisering, yt-optimering, automatisering och ledarskap är ledord i arbetet. För att nå dit vi ska krävs en stor portion engagemang, envishet och systematik, vi är övertygade om att vi kommer lyckas. Vi söker nu dig som vill vara med på den här resan, ta ansvar och driva Fergas kvalitets- och hållbarhetsfrågor på ledningsnivå i rollen som kvalitetschef.

Om företaget

Fergas Group är en verkstadskoncern med huvudkontor i Linköping. V har produktionsenheter i Sverige, Kina, USA och Italien samt säljkontor i USA och Indien. Koncernen omsätter cirka 300 MSEK och har ca 230 anställda globalt. Företaget utvecklar, producerar och säljer fläktar och fläktsystem till en lång rad olika applikationer som t.ex. ventilation och uppvärmning, vitvaror, bilindustrin m.m. under devisen ”Your Global Partner in Air Moving Solutions”. Visionen är att göra kunderna framgångsrika genom att följa med dem till de marknader där de gör sina globala affärer. Fergas har en inkluderande företagskultur där medarbetarna får stort eget ansvar och där beslutsvägarna är korta.

Fergas North Europe befinner sig i ett expansivt skede med fokus på organisations & produktutveckling för att stödja företagets Vision och Globala målsättningar.

Dina arbetsuppgifter

 • I rollen ansvarar du för frågor kopplade till kvalitet och hållbarhet – inklusive Ledningens Genomgång.
 • Du är ägare av ledningssystemet och brinner för att det ska vara till nytta både för bolaget och våra medarbetare.
 • Du ansvarar för reklamationshanteringen gentemot våra kunder och finns som stöd vid reklamationer mot våra leverantörer.
 • Du planerar våra olika typer av interna revisioner, och är företagets kontakt gentemot företaget som levererar plattformen för vårt ledningssystem och utför våra internrevisioner (i enlighet med ISO9001, ISO14001 och IATF16949).
 • Du arbetar i nära samarbete med övriga i ledningsgruppen, teknikavdelning och arbetsleder en kvalitetsingenjör.

Kvalitetsavdelningen må på pappret vara liten men verkligheten är något annat. På Fergas hjälps vi åt, begränsar oss inte till våra respektive områden. Vi ser möjligheter och driver utvecklingen av produktionsapparaten tillsammans.

Utöver ovan ingår i rollen att:

 • Ansvara för företagets kvalitets- och miljöcertifieringar
 • Utbilda i standardernas krav, lagkrav och rotorsaksanalys (?)
 • Vara bolagets kontaktperson gentemot myndigheter i kvalitets- och miljöfrågor
 • Säkerställa förutsättningar för att kvalitetssäkra våra processer och produkter
 • Ansvara för lagbevakning och implementeringen i Ledningssystemet

I rollen ingår personalansvar för en kvalitetsingenjör. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till General Manager Fergas North Europe. Befattningen är stationerad i Linköping.

Din profil

För att du ska vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning kvalité. Då du kommer från en liknande roll inom industrin har du god kännedom om ISO9001, ISO14001, IATF16949 och vad som krävs för att implementera och fortsätta utveckla verktyg och processer som sammantaget skapar ett framgångsrikt kvalitetsarbete. Att bryta ned området kvalitet, förmedla värdet av din funktion och skapa ett engagemang som genomsyrar organisationen är något du gjort framgångsrikt. Din framgång ligger bland annat i din förmåga att involvera medarbetare och kollegor i arbetet.

Utöver ovan ser vi att du tar med dig:

 • Erfarenhet av CMRT, RoHS m.fl.
 • Projektledning
 • Kvalitetsverktyg så som FMEA, SPS, MSA m.fl.
 • Erfarenhet och kunskap inom LEAN-konceptet
 • Kvalitetskrav i utvecklingsprojekt
 • Som person känner du igen dig i och andra beskriver dig som…
  …Systematisk, strukturerad
 • En tydlig, kommunikativ ledare som omfamnar ansvar
 • Stödjande kravställare som följer upp

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av arbetet i enlighet med IATF16949 – den internationella standarden för krav på kvalitetsledningssystem för fordonsindustrin.

Vad erbjuder vi dig?
Här erbjuds du en roll som vi vågar lova kommer vara både utvecklande och utmanande. Du, tillsammans med Fergas engagerade personal och ledare, kommer vara med på en spännande resa där det investeras i såväl personal som maskinpark för att ni ska få förutsättningar för att lyckas.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Fergas med Skill. Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Rasmus Rosander, rasmus.rosander@skill.se. Du ansöker genom att logga in eller registrera CV och personligt brev på www.skill.se. Registrering i vår databas innebär ett enklare rekryteringsförfarande för dig och för oss. Intervjuer och urval sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Passa därför på att skicka in din ansökan redan idag! Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.