Kvalitet- och Miljöchef

Om tjänsten

Kvalitet- och Miljöchef

Tjänst: Kvalitet- och Miljöchef

Företag: O. Kavli AB

Sista ansökan: 2021-09-06

Ansökan: Ansök här

Drivs du av att utveckla och stötta ditt team i deras dagliga arbete? Är du en specialist inom kvalitet och miljö inom Livsmedel? Arbetar du med hållbarhetsfrågor idag? Är du bra på att kommunicera och få dina medarbetare att jobba mot samma mål? Drivs du av att hålla en hög servicegrad mot kund? Har du erfarenhet från livsmedelsproduktion eller annan industriell tillverkning? Då kommer du att passa in och trivas i vårt kvalitet- och miljöteam.

Vi erbjuder en utvecklande roll där du får arbeta självständigt med frihet under ansvar på ett spännande företag med stark tillväxttakt och trevliga kollegor. Vi arbetar aktivt med medarbetarhälsa med många gemensamma aktiviteter, till exempel yoga i vår gympasal och cirkelträning i vårt gym. Vi tillämpar kollektivavtal för både tjänstemän och kollektivanställda.

Kavli strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I vår personalsammansättning vill vi spegla samhället i övrigt och välkomnar såklart både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund till att bli vår nya kollega. Du kommer gå vårt interna ledarskapsprogram med fokus på ett empatiskt ledarskap och få möjlighet att nätverka med andra chefer på Kavli. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Älvsjö. Det är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på 6 månader. Du rapporterar till vår Supply Chain Director och ingår i ledningsgruppen för Supply Chain.

Din roll som Kvalitets- och Miljöchef

Som Kvalitets- och Miljöchef på Kavli leder du arbetet inom ett viktigt och prioriterat område. Vi tror att du kommer lägga tonvikten i ditt arbete på kvalitet men miljö och hållbarhet är ett ständigt växande område. Du har ledaransvaret för ett team på ca 7 medarbetare som arbetar från Älvsjö och Eslöv. Du har även visst övergripande ansvar mot vår fabrik i Finland. Rollen innebär en kombination av arbete med strategisk höjd men du arbetar även operativt nära verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Strategiskt arbete med frågeställningar kopplade till företagets arbete med kvalitet, livsmedelssäkerhet, miljö och hållbarhet.
 • Leda och utveckla arbetet inom kvalitets och miljöavdelningen för ständig förbättring
 • Samordna och koordinera företagets kvalitets- och miljöarbete samt ledningssystem.
 • Ansvarig för myndighetskontakter inom miljö och livsmedel, bevaka och identifiera krav i relevant lagstiftning och standarder.
 • Aktivt personalansvar för direktrapporterande grupp på ca 7 personer (3 av dessa på distans) med O.Kavlis ledarkriterier och värderingar i fokus.
 • Stor påverkansmöjlighet att styra bolagets riktning/ge input i hållbarhetsfrågor

Vem är du?

Du är en god ledare som har intresse för Kavlis kommersiella utveckling, likväl som för kvalitets- och miljöarbete i världsklass. Du är van att arbeta självständigt och driva dina frågor i bolaget, ta ansvar för att beslut fattas och sedan se till att dessa ros i hamn. Du är analytisk med ett strukturerat arbetssätt och är van att agera kravställare till organisationen. Du är en god kommunikatör som med tydlighet och flexibilitet samarbetar med många medarbetare i olika delar av organisationen.

Vi ser att du har följande utbildning/erfarenhet/kompetens:

 • Högskoleutbildning inom kemi/livsmedelskemi eller motsvarande, meriterande med livsmedelsutbildning
 • Minst 5 års erfarenhet från kvalitetsarbete och säkerställande av standarder för processer/produkter inom (processindustri eller) livsmedelsindustri
 • Goda kunskaper i arbetsmiljö, kvalitet och livsmedelshygien.
 • Erfarenhet av myndighetskontakter, gärna inom både livsmedelssäkerhet och miljö
 • God kompetens kring certifieringsprocesser och revisionshantering, särskilt meriterande är kompetens om FSSC 22000 och ISO14001
 • God kompetens i livsmedelssäkerhet, HACCP, processutveckling, ständiga förbättringar och avvikelsehantering
 • Goda kompetens i IT-system (M3/Movex, Officepaketet, etc.)
 • God kompetens i lagstiftning inom livsmedel och miljö
 • Erfarenhet av att leda förbättringsarbete, meriterande inom kvalitet och miljö
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Meriterande med erfarenhet av att leda på distans
 • Meriterande med erfarenhet av hållbarhetsarbete

Om Kavli

O. Kavli AB omsätter 900 miljoner SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid våra anläggningar i Älvsjö, Eslöv och Åbo. Företaget marknadsför varumärkena Kavli®, Eriks® såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Tigers barnyoghurt, Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®, Lyckans Ost® och Graveleijs®.?

Vi är en del av Kavli Group som omsätter ca 3,8 miljarder SEK och finns i Norge, Finland, Sverige och England. Kavli Group ägs av en stiftelse vars syfte är att verksamhetens överskott ska gå till välgörande ändamål. Under år 2019 delades mer än 100 miljoner kronor ut från Kavlifonden.

Kavli tror på ett empatiskt ledarskap. Det empatiska ledarskapet bygger på tesen om att ledare med stark självinsikt och personlig mognad gör organisationer mer produktiva, välfungerande och harmoniska.

För att skicka din ansökan

O.Kavli AB samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Albrektsson, tobias.albrektsson@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan/kontakt så snart som möjligt då urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.