nr-logo

Hållbarhet i praktiken

JUNIOR ENERGIKONSULT TILL HSB VÄRMLAND

Har du en utbildning inom energiområdet och vill ta chansen att arbeta hos ett välkänt företag som ger dig alla möjligheter till att utvecklas på sikt? Academic Work söker för HSBs räkning en junior energikonsult som kommer att stötta upp de seniora konsulterna på energiavdelningen. Du ges chansen att få arbeta med ny spännande teknik och omge dig av drivna och engagerade kollegor. Är du redo för att investera i din karriär inom energiområdet? Tveka inte att söka, då vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker till HSB Värmland en junior energikonsult. HSB Värmlands energiavdelning har i dagsläget mer än 40 medarbetare och ligger i framkant i Sverige när det gäller energiåtgärder och styrning av fastigheter. Hos HSB Värmland jobbar ett brett spann av bland annat energikonsulter, seniorkonsulter, projektledare, tekniker, elektriker och installatörer. Under de senaste åren har efterfrågan på företagets tjänster ökat kraftigt, så för att stärka sin energiavdelning ytterligare söker de nu nya krafter som kan fortsätta föra företaget framåt.

Energikonsultgruppen består av starkt engagerade och drivna personer som gillar energi i dubbel bemärkelse. Gruppen arbetar som oberoende konsulter men även i tätt samarbete med övriga delar av HSB Värmlands energiavdelning.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos HSB Värmland.

ARBETSUPPGIFTER

Som junior energikonsult kommer du huvudsakligen att arbeta med att assistera företagets seniora konsulter. Tjänsten spänner över många olika områden och består ett tätt samarbete med grupper inom avdelningen. Arbetsuppgifterna för en junior energikonsult spänner över många olika områden men med ett stort fokus på den administrativa delen.

Du kommer till exempel att:

 • Hantera statistik i energiuppföljningsprogrammet Momentum RC samt genomföra vissa beräkningar
 • Ansvara för upplägg av nya kunder, inläsningar och uppföljningar
 • Ständigt driva förbättringar inom området
 • Följa med på möten och stötta upp i arbetet kring administrativa uppgifter

Tjänsten passar dig som successivt vill växa i din roll som energikonsult och gärna ser en framtid inom företaget. Hos HSB ges du alla möjligheter till att utvecklas och målet är att du på sikt ska kliva in i en mer senior roll för att göra en vidare karriär inom HSBs energiorganisation. HSB arbetar efter ledorden ”roligt på jobbet” vilket gör att din vardag och omgivning kommer att präglas av en sprudlande positivitet och ett högt engagemang.

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom Energi och miljö, alternativt en YH-examen inom energiområdet.

Specifikt efterfrågade kompetens:

 • Mycket goda kunskaper i svenska språket då kommunikationen såväl inom organisationen som med kunder sker på svenska
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du tidigare arbetat med administrativa uppgifter och har system- och programvana. Om du tidigare kommit i kontakt med energiuppföljningsprogrammet Momentum RC ses även detta som ett plus. Det är även meriterande om du har B-körkort.

Som person är du ansvarstagande och trivs att arbeta strukturerat med frihet under ansvar. Då HSB arbetar med långsiktiga kundrelationer och även strävar efter att upprätthålla en entusiastisk stämning på arbetsplatsen krävs en god kommunikativ förmåga och att du trivs i sociala sammanhang. Vi tror att noggrannhet är något som genomsyrar dig då du bland annat ansvarar för underlag som ska skickas till kund samt att din goda samarbetsförmåga underlättar det nära samarbetet med de seniora konsulterna.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Karlstad
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HSB:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

HSB Värmland har som vision att vara den aktör som har det bästa anseendet när det gäller boendet. Sedan 1923 har de skapat moderna bostäder med nya innovativa lösningar för ett bra boende. HSB Värmland är en av 29 fristående regionföreningar i en riksomfattande kooperation. Genom en bra relation, samarbete med andra HSB föreningar och deras kunder har de skapat ett brett och attraktivt erbjudande. För de som vill ha ett bra boende och en hållbar, långsiktig förvaltning av sina fastigheter har HSB den kompetens som behövs.

HSB Värmlands energiavdelning har idag mer än 40 medarbetare. Dess energiavdelning ligger i framkant i Sverige när det gäller energiåtgärder och styrning av fastigheter. De hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att spara energi och pengar. I samarbete med sina kunder ser de alltid till fastighetens helhet i ett längre perspektiv och inte enskilda punktåtgärder.

 

Annonsör HSB Värmland

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

 • Annonskod Huvudspalten 4