Idax – Envima söker miljöjurist

Om tjänsten

Idax – Envima söker miljöjurist

Tjänst: Idax – Envima söker miljöjurist

Företag: Idax

Sista ansökan: 2024-06-09

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid? Brinner du för miljö och hållbarhet? Har du gedigen erfarenhet av att stötta bolag i komplex miljörätt och regelefterlevnad? Då kan tjänsten som miljöjurist på Envima vara din!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en viktig och stimulerande roll med spännande kunder på ett personligt och hängivet konsultföretag i tillväxt. Allt grundat i en självklar vision – en hållbar framtid!

Envima består av ett gäng kompetenta miljö- och hållbarhetskonsulter med stort engagemang som sedan 2001 jobbat för att skapa hållbara affärer tillsammans med sina kunder.

I rollen som miljöjurist på Envima har du har stora möjligheter att arbeta med spännande uppdrag och kunder och ingå i team med erfarna och kompetenta kollegor som alla är med och bidrar till sin egen och Envimas utveckling.

Rollen som miljöjurist

I rollen som miljöjurist på Envima bistår du bolagets kunder med kompetens inom miljöjuridik och kommer att driva och delta i miljö- och hållbarhetsprojekt på många olika typer av bolag i en rad olika branscher.

Kunduppdragen består primärt i att stötta kunder i juridisk rådgivning och regelefterlevnad där du utgör ett kontinuerligt stöd och arbetar nära kunden i det dagliga miljö- och hållbarhetsarbetet. 

Du arbetar alltid utifrån kundens behov och beroende på uppdragets karaktär arbetar du självständigt eller i sammansatt team med kollegor. Ibland deltar du i projekt men ofta är det du som leder och driver dem med allt som en projektledarroll innefattar.

En viktig del i rollen är också att bidra till bolagets utveckling och tillväxt genom kontinuerlig produkt- och tjänsteutveckling samt kundansvar, försäljning och löpande kundvård. Även ledarskap och personalansvar kan komma att innefattas i rollen.

Vissa uppdrag genomförs på plats ute hos kund och andra från Envimas fina lokaler.

Exempel på uppgifter och projekt:

· Rättsutredningar

· Miljökonsekvensbeskrivningar

· Utbildningsinsatser

· Tillståndsprövningar

· Leverantörsbedömningar

· Revisioner

· Lagbevakning och lagefterlevnad

· Stöd inom bolaget lagbevakningssystem

Envimas befintliga kunder finns i hela östra Mellansverige och tjänsten innefattar en del resor.

Tjänsten är heltid och tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning. Placeringsort Linköping eller Stockholm och tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

· 5+ års arbetslivserfarenhet inom juridik

· mycket goda kunskaper i miljörätt och erfarenhet att arbeta utifrån miljöbalken

· en juristexamen eller annan relevant akademisk utbildning inom miljörätt

· goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

· erfarenhet av eller ett stort intresse av och engagemang för miljö- och hållbarhetsområdet

· B-körkort

För att trivas och ha förutsättningar att växa hos Envima tror vi att du är en prestigelös lagspelare som vill bidra till en spännande tillväxtresa och har ett genuint intresse för hållbarhetsområdet.

Som person är du strukturerad och analytisk med en förmåga att se helhet såväl som detalj. Vidare är du pedagogisk, lyhörd och har god förmåga och gärna erfarenhet av att leda individer, team och projekt. Du drivs av att etablera och upprätthålla goda kundrelationer och har en förmåga att snabbt sätta dig in i olika typer av kunder och verksamhetsbehov.

Om Envima

Envimas vision är lika enkel som självklar – en hållbar framtid! Envima är en ledande och växande aktör inom miljö- och hållbarhetsområdet. 

Med över 20 års erfarenhet och expertis inom lagstiftning, strategiskt hållbarhetsarbete, ledningssystem, klimatberäkningar, utbildning och revision hjälper bolaget sina nöjda kunder framåt oavsett var de befinner sig på sin hållbarhetsresa.

På Envima är medarbetarskapet viktigt och stor kraft läggs vid att skapa en miljö som är inkluderande och bygger på tillit och prestigelöshet. Likaså arbetar bolaget aktivt för att nå en större mångfald i organisationen då de vet att olika bakgrunder och kompletterande erfarenheter bygger ett starkare team.

Envima sitter i fina och unika lokaler med bra förbindelser både i Linköping och Stockholm och kunderna finns i hela östra Mellansverige och inom många olika branscher.

Är du nyfiken på att veta mer om Envimas viktiga arbete, vision och uppdrag? Besök gärna www.envima.se

Sök redan idag!

Lämna din ansökan genom att klicka på ”Sök jobbet” och registrera dig i vår databas. 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag, därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Om du vill veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Rebecca Råsmark (rebecca@idax.se) eller Jenny Askling (jenny@idax.se).

Sök tjänsten på www.idax.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Senaste nytt

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.