HSE MANAGER TILL CLOETTA

Om tjänsten

HSE MANAGER TILL CLOETTA

Tjänst: HSE MANAGER TILL CLOETTA

Företag: Cloetta

Sista ansökan: 2019-09-15

Ansökan: Ansök här

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i framförallt Norden, Nederländerna och Italien. Sammantaget säljs Cloettas produkter i fler än 50 länder och de har några av de starkaste varumärkena på marknaden, som till exempel Läkerol, Cloetta, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife, Saila och Red Band. Cloetta har 2500 anställda och har 8 fabriker, totalt är de verksamma i 14 länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Fabriken i Ljungsbro har hög teknisk komplexitet, där flera olika produkter produceras men är unik som chokladfabrik inom koncernen. Man har idag en volym runt 23 tusen ton i produktionen, och är ca 320 anställda.

Vi söker dig, som med stor passion för säkerhet och stark förmåga att inspirera, leder oss vidare i vår strävan mot en fullständigt trygg och miljövänlig arbetsplats!

Arbetsuppgifter
I rollen som HSE Manager på Cloetta har du ett helhetsansvar för att organisera hälso-, säkerhet- och miljöarbetet på fabriken i Ljungsbro genom att säkerställa att verksamheten fungerar i enlighet med gällande lagkrav, föreskrifter och verksamhetspolicy. Vårt mål är att bedriva produktion i en säker och trygg miljö för alla medarbetare och att minimera vår miljöpåverkan. Ditt mål blir att ta vår fabrik till nästa nivå!

Ditt dagliga arbete kommer bland annat att bestå av att inspirera, vägleda och koordinera organisationen i frågor gällande arbetet med säkerhet, miljö och arbetsmiljö. I arbetsuppgifterna ingår det att tolka lagar och förordningar och att vistas ute i verksamheten för att sedan omsätta denna kunskap till att förebygga risker och utveckla hur vi arbetar i processer samt vidareutveckla system och verktyg som stödjer vår vision med noll incidenter. Som HSE Manager ansvarar du för att de nyinvesteringar vi gör är säkra att använda och fungerar ur ett arbetsmiljöperspektiv och du har därför ett nära samarbete med andra avdelningar vid projektering och genomförande av projekt. Vår strävan är att ständigt förbättra vår verksamhet på alla plan vilket starkt genomsyrar ditt uppdrag. Vidare kommer du driva skyddsarbetet, samordna skyddskommittén, genomföra risk- olycks- och incidentsanalyser, genomföra revisioner, skriva rapporter, utbilda och tillhandahålla kunskap till organisationen. Du kommer också att hantera myndighetskontakter, tillståndsärenden, tillsyn, mätningar och besiktningar som berör verksamhetsområdet. Du har personalansvar för två medarbetare och ingår i den lokala ledningsgruppen. HSE Manager rapporterar till Plant Manager. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Vi ser gärna att du har lång erfarenhet av liknade roll inom processindustri, meriterande med erfarenhet från livsmedelsbranschen. Du har några års erfarenhet av ledarskap och har god vana av att inspirera medarbetare samtidigt som du är trygg i att leda flera parallella projekt. Cloetta ingår i en internationell koncern och du kommunicerar väl i engelska, i såväl tal som skrift.  

Profil
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har stor passion för säkerhet och stark förmåga att inspirera. Vidare är du trygg i dig själv och har lätt för att interagera med medarbetare på alla nivåer i vår organisation. Du är kommunikativ, utåtriktad och har god vana att hålla presentationer och utbildningar. Slutligen, du är analytisk och har lätt för att prioritera och får saker gjorda genom att vara mål- och resultatfokuserad!

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett stimulerande och ansvarsfullt uppdrag i ett företag som ligger i framkant inom vår bransch och som strävar mot en produktion i världsklass. Du kommer till ett företag med starka varumärken och som levererar populära produkter med hög kvalitet. Företagskulturen är öppen och vi värderar och värnar om våra medarbetare och arbetar och agerar enligt våra fyra kärnvärden – Focus, Passion, Teamplay och Pride.

Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse och med placering i Ljungsbro.

Cloetta samarbetar i den här rekryteringen med Cojn Executive AB. Om du är intresserad är du välkommen att skicka in ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Caroline Hansson 076-850 11 70. Din ansökan vill vi ha senast den 15 september 2019.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.