Hållbarhetsstrateg

Om tjänsten

Hållbarhetsstrateg

Tjänst: Hållbarhetsstrateg

Företag: Försvarsmakten

Sista ansökan: 2021-12-09

Ansökan: Ansök här

Är du intresserad av planering och beslutsfattande på strategisk nivå? Vill du vara med och påverka miljöaspekterna inom Sveriges försvarsförmåga under tillväxt? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning. Du kommer att arbeta brett med miljöfrågor i både rådgivande, stödjande och utredande funktioner. Du kommer aktivt delta i utvecklingen av Försvarsmaktens miljöarbete. En stor del av arbetet som hållbarhetsstrateg innebär miljöstrategiska analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar Försvarsmaktens verksamhet. I din befattning kommer du att leda komplexa projekt.

Kvalifikationer:

 • Akademisk examen inom relevant miljö- eller teknikområde
 • Erfarenhet att arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor
 • God förmåga att arbeta systematiskt
 • God operativ förmåga med en analytisk framtoning
 • God förmåga att självständigt driva frågor
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer:

 • Annan tvärvetenskaplig utbildning och/eller miljöjuridisk kompetens
 • Erfarenhet av att leda och utvärdera komplexa projekt och arbeta i processer
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta på Försvarsmakten eller annan central myndighet
 • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig och internationell verksamhet

Personliga egenskaper:

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda avdelningen vid föredragningar för försvarsmaktsledningen såväl som vid regeringskansliet. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Tillträde snarast enl. ök. Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Placeringsorten är i Stockholm på Försvarsmaktens Högkvarter.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Försvarsmaktens stf hållbarhetschef Håkan Johansson, 08-788 78 45. Fackliga representanter är: OFR/O HKV Arne Nilsson, OFR/S HKV Pia Almström, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO Försvar HKV Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.