Hållbarhetsspecialist sökes

Om tjänsten

Hållbarhetsspecialist sökes

Tjänst: Hållbarhetsspecialist sökes

Företag: Mekonomen Group AB

Sista ansökan: 2021-02-14

Ansökan: Ansök här

Mekonomen Group söker en Hållbarhetsspecialist med placering på vårt kontor i Stockholm. I rollen som hållbarhetsspecialist erbjuder vi dig ett utvecklande arbete, i en koncern som har hållbarhetsarbetet högt upp på agendan.

Du får möjligheten att driva, utveckla och optimera vårt hållbarhetsarbete med fokus inom miljöområdet. Du kommer främst arbeta med våra bolag inom MECA/Mekonomen, men också med andra bolag inom koncernen.

Vi är övertygade om att du har en god analytisk förmåga, är van vid strategiskt arbete i större bolag och är bekväm i att hålla utbildningar inom miljö och hållbarhet.

Du kommer vara en del av hållbarhetsteamet, en grupp som består av ett litet gäng drivna och kompetenta medarbetare. Du kommer att rapportera till koncernens Hållbarhetschef.

Arbetsbeskrivning

I befattningen som Hållbarhetsspecialist arbetar du både på ett strategiskt och operativt plan. Rollen innefattar ett flertal olika uppgifter, men huvudsakligen att:

  • Stötta organisationen i implementeringen av koncernens strategier inom hållbarhetsområdet
  • Driva miljöarbetet genom att förvalta, utveckla och implementera miljörutiner
  • Bevaka och tolka lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och omsätta lagstiftningen till rutiner och instruktioner
  • Bidra i utveckling och förvaltning av ledningssystemen
  • Strategiskt arbete avseende kemiska produkter och kemikaliehantering
    Stötta organisationen i interna och externa revisioner samt genomföra interna revisoner
  • Bidra med miljödata och faktaunderlag till koncernens hållbarhetsredovisning
  • Agera ambassadör både internt och externt vad gäller miljö och andra hållbarhetsfrågor

Vem söker vi?

Vi söker dig som gärna har flerårig yrkeserfarenhet som specialist inom hållbarhetsområdet med fokus på miljö, gärna från bolag med högt tempo och med verksamhet i flera länder. Du har goda kunskaper inom miljö- och kemikalielagstiftning samt erfarenhet av operativt arbete med standarderna ISO 14001, ISO 45001 och ISO 9001. Du ska ha goda kunskaper i insamling av miljödata.

Du har en relevant högskole- eller universitetsexamen som civilingenjör eller naturvetare.

I grunden har du en strategisk helhetssyn, är självgående, kommunikativ och serviceinriktad. Du innehar god analytisk förmåga och arbetar strukturerat med förmåga att växla mellan strategiska och operativa frågeställningar.

Du som söker ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Ytterligare ska du vara en van användare av Officepaketet.

Övrigt
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Tillsvidare
Start: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm

Personlighet är viktigt för oss! Därför ber vi alla som söker jobb hos oss att svara på ett kort personlighetstest. Det ger oss möjlighet att få en mer objektiv bild av dig som person och kommer att användas som en del av beslutsunderlaget i urvalet. Länken till testet skickas ut i ett separat mail dagen efter att du skickat in din ansökan.

Hur gör jag nu?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hållbarhetschef, Susanna Fink, susanna.fink@mekonomengroup.com.

Låter tjänsten intressant är du varmt välkommen in med din ansökan, observera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail. Urvalet görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.