Hållbarhetsspecialist

Om tjänsten

Hållbarhetsspecialist

Tjänst: Hållbarhetsspecialist

Företag: Advania Sverige AB

Sista ansökan: 2022-11-05

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med på vår fortsatta tillväxtresa där du har stora möjligheter att påverka och vidareutveckla både din egen roll och företagets hållbarhetsarbete? Här har du stort flexibilitet och omväxlande arbetsuppgifter, både internt och externt med kunder, partners och våra systerbolag i koncernen.

Som Hållbarhetsspecialist på Advania

I rollen som Hållbarhetsspecialist hos oss är ditt ansvarsområde Advanias program för att ställa krav på och följa upp vår leverantörskedja utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Kraven baseras på vår uppförandekod som bygger på principerna i FN´s Global Compact och vårt arbete med uppföljning innebär återkommande riskanalyser, en självutvärderingsmodell och uppföljningsmöten med våra leverantörer.

I din roll arbetar du bland annat med att:

 • Agera spindeln i nätet, dels internt på Advania för frågor från kunder och andra intressenter om vårt arbete med leverantörsuppföljning, dels externt där du bygger ett nätverk med hållbarhetsexperter hos våra leverantörer.
 • Arbeta aktivt i Responsible Business Alliance (RBA) och bidra till utvecklingen mot en mer hållbar leverantörskedja globalt.
 • Leda arbetet inom Advaniakoncernen med våra systerbolag i UK, Norge, Danmark, Finland och Island, då leverantörsuppföljning är ett område där Advaniakoncernen arbetar gemensamt.
 • Vidareutveckla vår leverantörsstyrning för att efterleva den kommande lagstiftningen inom CSDD-direktivet, vilket är ett stort fokus närmaste åren.
 • Delta i upphandlingar och besvara frågor och krav från kunder kring hållbarhet.
 • Beroende på din bakgrund och dina intressen finns också stora möjligheter till att bidra eller leda projekt och initiativ inom våra andra hållbarhetsområden. Vidareutveckla hållbarhetsredovisningen för att uppfylla kommande CSRD-direktiv, förvalta och utveckla vårt ledningssystem för miljö eller driva interna projekt kring vårt samhällsansvar är bara några exempel på områden vi driver i teamet.

Du rapporterar till Helena Nordin, Hållbarhetschef på Advania Sverige, och tillhör ett team där vi samarbetar och stöttar varandra. Vi ser helst att du utgår från vårt huvudkontor i Stockholm, Liljeholmen. Men med tanke på att vi arbetar nationellt är vi även intresserade av att komma i kontakt med dig som sitter i andra delar av landet.

Är du nyfiken på att veta mer om vårt arbete med leverantörsuppföljning och generellt hur vi arbetar med hållbarhet? Läs mer här!

Vad vi söker hos dig

För att trivas och lyckas i rollen som Hållbarhetsspecialist behöver du vara självgående och tycka om att arbeta både på en taktisk nivå och vara delaktig i det operativa arbetet med att t.ex. implementera policys och utbilda medarbetare och kunder. Du är en god relationsbyggare och en duktig kommunikatör som tycker om att dela med dig av din kunskap, både skriftligt och muntligt.

Vi söker dig som har:

 • Lämplig högskoleutbildning.
 • Minst 3-5 års erfarenhet av hållbarhetsarbete med fokus på leverantörsuppföljningar i globala leverantörskedjor, antingen i en konsultroll eller som anställd på ett företag med en global leverantörskedja.
 • Intresse och förmåga att driva projekt från start till mål.
 • Mycket goda engelska och svenska språkkunskaper då du representerar Advania gentemot kunder och har mycket kontakter med våra partners i Sverige och internationellt, bl.a. genom vårt medlemskap i RBA.

Mervärde om du även har erfarenhet av:

 • IT-branschen.
 • Hållbarhetsrapportering enligt GRI och NFRD.
 • Offentlig upphandling.
 • Agenda 2030 och FN´s Global Compact.
 • Responsible Business Alliance.
 • Miljöledningssystem ISO 14001.

Vi ser fram emot din ansökan!

Visa gärna ditt intresse så snart som möjligt då vi intervjuar löpande. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrunder, erfarenheter och synsätt, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och stärker såväl effektivitet som kreativitet i vårt arbete.

Som en del av vår rekryteringsprocess genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, för att öka medvetenheten om våra framtida medarbetare.


Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste