Hållbarhetsspecialist

Om tjänsten

Hållbarhetsspecialist

Tjänst: Hållbarhetsspecialist

Företag: Riksbyggen

Sista ansökan: 2021-06-30

Ansökan: Ansök här

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Vad ska du göra?

Enheten för Hållbar utveckling ansvarar för det strategiska hållbarhetsarbetet på Riksbyggen och stöttar verksamheten i frågor kopplat till hållbar utveckling. Vi ansvarar även för ledningssystem, revisioner och projektstöd. Enheten består totalt av 17 medarbetare med stort engagemang för att skapa hållbara boenden och driva omställningen till ett hållbart samhälle.

I rollen som hållbarhetsspecialist ingår du i ett team av andra specialister med uppdrag att:

  • Driva strategiska hållbarhetsfrågor
  • Utveckla systematik och verktyg för det löpande arbetet i byggprojekt samt fastighetsförvaltning
  • Vara expert och ge stöd till verksamheten i våra byggnadsprojekt samt fastighetsförvaltning
  • Utbilda och inspirera medarbetare och intressenter i hållbarhetsfrågor
  • Arbeta med målstyrning, uppföljning och kommunikation
  • Arbeta med forsknings- och utvecklingsprojekt

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom nedanstående områden:

  • Arbete med miljöfrågor i bygg- och fastighetsbranschen
  • Miljöcertifieringssystem, t ex Miljöbyggnad eller Svanen
  • Sociala hållbarhetsfrågor

Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och du får en god inblick i hela Riksbyggens verksamhet. Din placering är i Göteborg där du arbetar nära våra lokala marknadsområden för ny- och ombyggnad av bostäder samt fastighetsförvaltning. Du rapporterar till Riksbyggens Hållbarhetschef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med relevant inriktning samt med minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor. Du är engagerad, van att arbeta i både grupp och självständigt mot tydliga mål. Som person är strukturerad, har en positiv attityd och ett stort driv där du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Du är duktig på att bygga goda relationer och är en god kommunikatör.

Tjänsten är tillsvidare och kan innebära resor.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Kontakt och ansökan

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karolina Brick på telefon 0706-98 41 36, alternativt på mejl: karolina.brick@riksbyggen.se.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-06-30. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.