Hållbarhetschef

1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 300 medarbetare och en omsättning på 8,5 miljarder kronor.

Om tjänsten

Hållbarhetschef

Tjänst: Hållbarhetschef

Företag: Derome AB

Sista ansökan: 2021-01-18

Ansökan: Ansök här

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Arbetsuppgifter

På Derome vill vi bidra till hållbara samhällen och en bättre miljö. Vi tar ansvar i vår egen verksamhet och hjälper även till att driva utvecklingen framåt i de branscher som vi verkar inom. Vi söker nu en hållbarhetschef som, med kunden och affären i fokus, vill hjälpa oss att fortsätta utveckla hållbara produkter och arbetssätt genom att leda och samordna hållbarhetsarbetet i koncernen. I ditt arbete har du kontakt med både kollegor, kunder och andra intressenter. Du medverkar i externa projekt som Derome har tillsammans med andra och företräder koncernen i frågor som rör miljö och hållbarhet vid exempelvis seminarier och nätverk.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

 • Se till att koncernen arbetar mot gemensamma mål och strategier inom miljö och hållbarhet
 • Ge råd och stöd till affärsområdena kring miljö- och hållbarhetsfrågor
 • Operativt driva arbetet med certifieringar, klimat- och produktdeklarationer, miljöbedömningar och produktkrav
 • Leda arbetet i hållbarhetsrådet och där samordna arbetet med miljö och kvalitetsledning och Deromes verksamhetsledningssystem
 • Ansvara för rapportering och redovisning av vårt miljö- och hållbarhetsarbete t ex EKL, EMC, klimatbokslut, hållbarhetsredovisning
 • Svara för omvärldsbevakning inklusive lagbevakning kopplat till miljö och hållbarhet
 • Personalansvar för några av våra miljö- och kvalitetssamordnare

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleexamen
 • Mångårig erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor inklusive miljö- och kvalitetsledning
 • Goda ledaregenskaper och förmågan att engagera andra och dela med dig av dina kunskaper
 • Kunskap inom hållbart byggande och hållbarhetsaspekter för byggmaterial

Det är meriterande om du har erfarenhet inom trä-, bygg- och bostadssektorn samt av arbete med produktkrav kopplat till kemikalielagstiftning och byggproduktförordningen.

Vi söker dig som förstår vikten av att alltid ha kundfokus i verksamheten. Du har driv, förmåga att strukturera, delegera och arbeta proaktivt. Du vill ta en ledande roll och har förmågan att involvera andra. Vi lägger stor vikt vid att du är handlingskraftig, kan ta egna initiativ, och kan driva projekt från start till mål.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Placering i Varberg och/eller Derome.
Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av vår koncernmarknadschef Linda Andersson på telefonnummer 0340-66 64 58.

Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 18 januari eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Derome utmanar det som är. Vi vill förenkla och förbättra och tror på att växa tillsammans med vår omvärld, våra kunder och medarbetare. I vårt koncernbolag blir du en del i teamet av affärsstödjande funktioner där engagemang, kompetens, prestigelöshet och affärsmässighet är vad som driver oss framåt. Läs mer på derome.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste