Hållbarhetschef till WSP

Om tjänsten

Hållbarhetschef till WSP

Tjänst: Hållbarhetschef till WSP

Företag: WSP Sverige

Sista ansökan: 2022-01-25

Ansökan: Ansök här

WSP är en av världens främsta och största aktörer inom samhällsbyggnad. Oavsett om vi levererar lösningar för höghastighetståg, designar infrastruktur som kopplar samman samhällen eller stödjer initiativ för att minska klimatförändringarna, så arbetar vi målmedvetet för att hitta hållbara lösningar på framtidens utmaningar. – Vi kallar det att framtidssäkra världen.

WSP erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur, Miljö, Energi samt Urban utveckling. Kunderna finns både inom den privata och offentliga sektorn. Många av de projekt WSP arbetar med kommer att bestå under lång tid och påverkar hur vi lever och bor för lång tid framöver. Där människor bor och vistas, oavsett om det gäller en storstad eller ett landsbygdsområde, finns det behov av allt från infrastruktur för dricksvatten, effektiviseringsåtgärder i fjärrvärmeanslutna industrier och fastigheter, utbyggnad av infrastruktur till miljöcertifierade sjukhus, förskolor, bostadshus eller industrier designade för framtidens behov. WSP verkar i centrum av den utvecklingen. Genom WSPs globala hållbarhets- och innovations-program -Future Ready-, erbjuder WSP sina kunder råd och lösningar som både uppfyller dagens krav och är anpassade för framtida behov. Future Ready är ett framtidsinriktat arbetssätt där WSP binder samman sin kompetens med omvärld och trender.

Som WSPs Hållbarhetschef i Sverige är du en viktig del i detta arbete. Du arbetar nära företagets ledning och du har möjlighet att vara delaktig och påverka WSPs hållbarhetsarbete både externt och internt. Du förväntas ha en aktiv roll i samverkan med kunder, du ser affären och du länkar samman nya perspektiv med behov hos kunder. Rollen är placerad vid huvudkontoret i Stockholm Globen och innebär resor i viss omfattning i Sverige, och vid tillfälle även internationellt.

För att lyckas i rollen har du en bakgrund inom exempelvis arbete med miljö och/eller hållbarhet, du har förståelse för kunder och affärer och du trivs med att vara talesperson för hållbarhetsarbetet både internt och externt.

Vi erbjuder en roll som innebär att du är med och aktivt bidrar till WSPs position inom Samhällsutveckling och Hållbarhet. Du blir en del av en kultur som kännetecknas av handlingskraft och ansvar jämte flexibilitet och en stark kollegial anda. WSP erbjuder ett internationellt nätverk fullt av expertkunskaper som gynnar din utveckling och där du får möjlighet att vara med och forma framtidens samhällen i några av världens mest unika och utmanande projekt.

Vi söker dig som har/är

  • Erfarenhet inom miljö och/eller hållbarhet
  • Förståelse och intresse för kunder och affärer
  • Kommunikativ och har lätt för att samarbeta
  • Drivande i både internt och externt perspektiv
  • Innovativ och intresserad av utveckling
  • Relevant akademisk utbildning

I denna rekrytering samarbetar WSP med K2 Search. Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med Catrin Ståhlgren, tfn 076 620 29 97 alt via mail catrin.stahlgren@k2search.se eller Linnea Lindroth, tfn 076 525 38 59 alt linnea.lindroth@k2search.se .

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.