Hållbarhetschef till Setra Group i Solna

Om tjänsten

Hållbarhetschef till Setra Group i Solna

Tjänst: Hållbarhetschef till Setra Group i Solna

Företag: Setra Group AB

Sista ansökan: 2021-03-01

Ansökan: Ansök här

Är du den vi söker?
Nu söker Setra Group en hållbarhetschef som ska ansvara för Setras övergripande hållbarhetsarbete och ansvara för att förädla bolagets företagande i hela värdekedjan. Du leder och samordnar arbetet för hela företaget men är också operativ i arbetet till delar av organisationen.

Arbetsbeskrivning

Setra har höga ambitioner när det gäller att föra ett hållbart företagande både när det gäller affärsetik, medarbetarskap, arbetsmiljö, miljö och klimat. Som hållbarhetschef har du en viktig roll i företagets förändringsresa för att vidareutveckla hållbarhetsarbetet inom hela organisationen. Inom arbetsmiljöområdet stöttar du företaget att nå en nollvision. Du är med och leder Setras hållbarhetsarbete tillsammans med ditt team och företagets ledning.

Du kommer att leda ett litet kompetent och positivt team bestående av en Miljöingenjör och du kommer att samarbeta med anställda i olika delar av organisationen. Du rapporterar till Produktions- och hållbarhetsdirektören och har ett nära samarbete med VD och organisationens övriga chefer.

I rollen som hållbarhetschef arbetar du med ständiga förbättringar inom hållbarhet, innefattande:

  • att utveckla, leda, planera och följa upp företagets hållbarhetsarbete
  • utveckling av företagets etikfrågor, såsom hållbarheten inom företagets leverantörsled
  • rapportera enligt hållbarhetslagen, certifieringar och jobba aktivt med miljömål och aktiviteter
  • att ansvara för förtegets hållbarhetsutbildningar
  • att driva företagets interrevision, klimatboklut och företagets ledningssystem
  • dialog med företagets intressenter om hållbarhetsfrågor

Din profil

Vi ser att du har akademisk examen inom relevant område, gärna inom miljöjuridiska frågor samt erfarenhet av industriell verksamhet och gärna produktion. Vi ser att du är van att driva uppgifter på såväl operativ som strategisk nivå. Vi tror att du är van att utveckla hållbarhetsarbetet och har vana att driva förändring.

Du är van att arbeta självständigt och proaktivt nära ledningen. Du har ledarerfarenhet och är van att bygga och vårda relationer samt har mycket god personkännedom. Du är en erfaren kommunikatör internt och externt. Du är intresserad av hållbarhetsfrågor generellt. Du är affärsorienterad och värderingsstyrd med en stark drivkraft och stimuleras av utveckling. Goda kunskaper i svenska och engelska ett krav liksom förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Om företaget

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. Bolaget förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar och erbjuder klimatvänliga produkter för byggande och boende på en global marknad. Koncernen har ca 800 anställda och omsätter drygt 4 miljarder kronor.
Läs gärna mer på www.setragroup.com

Övrigt

Din placeringsort är Solna men arbetet innebär en del resande, främst till Setras produktionsenheter inom Sverige, men även utlandsresor kan förekomma. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Har du några frågor, kontakta kajsa.tamsen@inhouse.se.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.