Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hållbarhetschef till Länsförsäkringar

Om tjänsten

Hållbarhetschef till Länsförsäkringar

Tjänst: Hållbarhetschef till Länsförsäkringar

Företag: Länsförsäkringar

Sista ansökan: 2020-08-30

Ansökan: Ansök här

Om oss:

Arbetet för hållbar utveckling blir allt viktigare för oss som bolag. Strävan efter långsiktig hållbarhet är sedan starten en naturlig del av vår verksamhet. Ekonomisk trygghet vid en skada, omtanke om bankkunders ekonomi, liv- och pensionsförsäkringskunders tryggade ålderdom, det är hållbar trygghet för oss. Vi förebygger skador för att värna miljön och hålla skadekostnaderna nere. Vi stöttar också föreningar och organisationer i syfte att bidra till ett tryggare och mer aktivt län. Vi arbetar för att bidra till en hållbar samhällsutveckling och ta ansvar för vår verksamhets påverkan på människa och miljö. Här kan du läsa mer om våra insatser på området: https://www.lansforsakringar.se/dalarna/privat/om-oss/hallbarhet-forskning/

Hållbarhet blir en allt större fråga för oss som bolag och det är nu dags att ta nästa steg med en kraftfull resursförstärkning på området. En ny enhet kommer att skapas som tar ett helhetsgrepp om flera delar av hållbarhetsområdet, ledd av den nyinrättade rollen som Hållbarhetschef. I den nya enheten kommer, förutom det övergripande ansvaret för att driva och utveckla bolagets hållbarhetsarbete, även Skadeförebygg, Miljö, Samhällsengagemang och Sponsring att ingår.

 

Arbetsuppgifter:

  • Du har ansvar för att leda den nya enheten, samt att driva utvecklingen av Dalarnas Försäkringsbolags arbete för hållbar utveckling framåt.
  • Du är en stödjande resurs till företagsledningen i syfte att utforma strategier för hållbarhet och bedriva verksamheten på ett hållbart sätt.
  • I rollen som Hållbarhetschef ansvarar du för att omvandla dessa strategier till relevanta handlingsplaner där du själv eller med hjälp av andra genomför ändamålsenliga aktiviteter som bidrar till att nå de mål som beslutats.
  • Du har ett särskilt ansvar för Skadeförebygg, Miljö, Samhällsengagemang och Sponsring – övriga delar av vårt hållbarhetsarbete sker i samverkan med ansvariga för respektive ansvarsområde, såsom HR, Ekonomi, Kapitalförvaltning, Bank, Försäkring.
  • Årligen tar du fram bolagets hållbarhetsredovisning och löpande under året säkerställer du att de aktiviteter som planerats för att nå målen genomförs.
  • Du får också en viktig roll när det gäller att både internt och externt kommunicera kring bolagets arbete för hållbar utveckling. Internt handlar det bland annat om att bidra till att våra medarbetare får kännedom om bolagets hållbarhetsmål, aktiviteter och hur det berör den egna enhetens arbete. Du rapporterar till Chef Ekonomi & Affärsstöd.

Bakgrund och erfarenhet:

  • Vi söker dig med relevant akademisk utbildning eller motsvarande inom relevant område (till exempel hållbar utveckling eller miljö).
  • Du har 2 års erfarenhet eller mer av strategiskt och operativt arbete med hållbar utveckling, gärna inom tjänstesektorn.
  • Du har arbetat med att omsätta strategier till planer och relevanta aktiviteter inom miljö, ekonomisk och social hållbarhet.
  • Du är intresserad av och insatt i den lagstiftning som finns på hållbarhetsområdet. Du är förtrogen med GRI eller motsvarande standards.

Om dig:

För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös och samarbetsorienterad, samtidigt som du är van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ för att driva frågor inom ditt ansvarsområde. Du har en god förmåga att både strukturera, planera och säkerställa att det som beslutats blir genomfört. För att uppnå goda resultat ser du betydelsen av att samverka och skapa nätverk såväl med interna funktioner som med externa aktörer. Du är också en god kommunikatör, som trivs i rollen som talesperson för bolagets hållbarhetsarbete. Eftersom vi har en bred verksamhet med både bank- och försäkringstjänster till såväl privatpersoner som företag, blir din förmåga till helhetssyn viktig. För oss är det viktigt med jämställdhet och mångfald, därför vill vi att du är med och bidrar till en inkluderande kultur. Och självklart känner du igen dig i våra värdeord: Kompetens, Omtanke, Ärlighet och Trygghet. För att trivas i rollen som Hållbarhetschef är det av stor vikt att du som ledare är lösningsorienterad och ser feedback som ett viktigt verktyg för att utveckla dina medarbetare och dig själv.

Övrig information:

Som en del i vår rekryteringsprocess kommer du att få genomföra ett test. Testet skickas till dig via mail när du sökt tjänsten.

Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.

Ansökan:

För ytterligare information kontakta: Maria Freiholtz, Chef Ekonomi & Affärsstöd, 023-930 41

Lokal facklig företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.

Sista ansökningsdag är den 30 augusti 2020. Urval kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Platsannonser

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.