Hållbarhetschef med fokus på marknad och kommunikation sökes

Om tjänsten

Hållbarhetschef med fokus på marknad och kommunikation sökes

Tjänst: Hållbarhetschef med fokus på marknad och kommunikation sökes

Företag: Länsförsäkringar

Sista ansökan: 2021-01-06

Ansökan: Ansök här

Det är en väldigt spännande tid att börja jobba hos oss, vi är mitt i startgropen på vår strategiska utvecklingsresa, ett led i detta innebär att vi nu är redo att ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Vill du hjälpa oss på resan att ta platsen som Bergslagens självklara expert inom Hållbarhet? Välkommen med din ansökan till oss!

Om jobbet

Ditt huvuduppdrag blir att ansvara för vårt hållbarhetsarbete och positionera oss som en proaktiv, ansvarstagande aktör i samhällsdebatten. Som Hållbarhetschef kommer du vara talesperson, vårt ansikte utåt och den hos oss som aktivt driver PR-arbete i syfte att synliggöra våra insatser. Du kommer ansvara för att stärka vårt varumärke och visa på den skillnad vi gör i det lokala samhälle vi verkar i. I rollen kommer du också aktivt jobba för att skapa relationer och utveckla samarbetspartners som du bedömer relevanta för området. Du kommer leda och vara sammankallande till vårt nyskapade Hållbarhetsråd, och jobba för att säkerställa att vi internt har hållbarhet som drivkraft i vårt dagliga arbete, i hela organisationen.

Rollen är för bolaget ny, vilket innebär att du kommer få stora möjligheter att skapa dess innehåll och forma tjänsten utifrån de mål vi har. Du förväntas ha kapacitet- och vara bekväm, med att ta fullt ansvar för att leda, driva och paketera olika strategiska utvecklingsprojekt och självständigt initiera insatser som du anser vara lämpligt för att vi tillsammans ska nå våra strategiska mål. Rollen är en stimulerande blandning av såväl strategiskt som hands on – operativt arbete.

Vi erbjuder dig:

 • Hos oss råder frihet under ansvar, du kommer få möjlighet att vara kreativ och självständigt driva utveckling inom dina områden.
 • Vi tror att det här är ett perfekt jobb för dig som älskar när dagarna är varierade där du självständigt får varva mellan strategiska projekt till arbetsuppgifter som är innebär hands on produktion.
 • Länsförsäkringar Bergslagen är en trygg och stabil arbetsgivare med lokal närvaro och stort samhällsengagemang.

Vem är du?

 • För att vara aktuell för den här tjänsten ser vi att du ha behöver både arbetslivserfarenhet och akademisk utbildning inom kommunikation/marknad, PR eller motsvarande.
 • Då du blir den som leder och är ytterst ansvarig för hållbarhetsarbetet ser vi att du behöver ha gedigen ledarerfarenhet.
 • Vidare har du erfarenhet av att utveckla externa samarbeten och skapa relationer med målet att stärka varumärke.
 • Har du erfarenhet av att strategiskt såväl som operativ utveckla hållbarhetsarbete är det meriterande.
 • Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för rollen.
 • Vi söker dig som är drivande som älskar att komma med idéer och genomföra, från ax till limpa. Du är målorienterad och vill se effekt och resultat med ditt utförda arbete.
 • om person är du en initiativtagande problemlösare som har förmågan att skapa goda relationer och ett positivt klimat runt om dig.
 • Vidare har du ett affärsmässigt förhållningssätt med hjärta för kunden.

Låter det intressant?

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Ring Chef Affärsutveckling Jenny Green 073-920 02 22 alternativt HR-generalist Anne Pettersson 073-800 43 03.

Fackliga representanter är Helena Lindberg 021-19 01 85 för Forena och Linda Kamsvåg 021-19 02 19 för Akademikerföreningen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Västerås.

Vi gör allt vi kan för att främja en fördomsfri rekryteringsprocess och inkluderar därför tester som en del av urvalsarbetet. Vi eftersträvar och jobbar aktivt med att främja mångfald, olikheter är för oss en viktig styrka.

Välkommen med din ansökan senast 6 januari.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste