Hållbarhetschef Bergendahls Food

Om tjänsten

Hållbarhetschef Bergendahls Food

Tjänst: Hållbarhetschef Bergendahls Food

Företag: Hållbarhetschef Bergendahls Food

Sista ansökan: 2021-03-07

Ansökan: Ansök här

Vi letar efter dig som brinner för kombinera hållbar utveckling med verklig affärsnytta! Tycker du dessutom att det är spännande med mat – då får du inte missa den fantastiska möjligheten att leda hållbarhetsarbetet inom Bergendahlskoncernen.

Bergendahls Food står just nu inför flera spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter för såväl företaget som för våra medarbetare. Vi har en mycket hög ambition inom hållbarhet för hela koncernen och stärker vår hållbarhetsavdelning.

Om rollen

Som hållbarhetschef driver du Bergendahls Foods strategiska hållbarhetsarbete med fokus på mat, människa och miljö. Utifrån affärsstrategi, konsumentbehov och samhällsnytta lägger du planen för företagets hållbarhetsarbete tillsammans med ditt team. I Bergendahls Food ingår butikskedjan City Gross. Du ansvarar också för att stötta hållbarhetsarbetet i hela Bergendahlskoncernen. Rollen är placerad i Hässleholm, vi har även ett kontor i Malmö. Du rapporterar till kommunikationsdirektören och dina huvudsakliga ansvarsområden är:

  • Utveckla företagets hållbarhetsstrategi med tydliga målsättningar samt initiera värdeskapande samarbeten inom hållbarhet.
  • Implementera strategin i hela företaget samt driva, utmana och utveckla organisationen i hållbarhetsfrågor.
  • Ansvara för löpande uppföljning samt årlig hållbarhetsrapportering.
  • Ansvara för kommunikationsplan och genomförande av kommunikationsaktiviteter gentemot olika målgrupper.
  • Vara företagets talesperson i hållbarhetsfrågor, kontakt inom public affairs och drivande i att bygga nätverk.
  • Leda, prioritera och delegera arbetet inom hållbarhetsavdelningen med ansvar för två medarbetare.
  • Leva företagets värderingar och uppvisa starkt personligt och autentiskt ledarskap

I tjänsten ingår även ett koncernövergripande ansvar:

  • Arbetar med att förstärka hela Bergendahlskoncernens hållbarhetsstrategi inom de tre dimensionerna: ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvarstagande samt ansvara för att leda koncernens strategiska hållbarhetsaktiviteter.
  • Stötta koncernens tre andra bolag, Glitter, Granit och EKO, i hållbarhetsarbetet.

Är det här du?

Vi söker dig som har 5-10 års erfarenhet i en liknande roll och med relevant högskoleutbildning. Du har gedigen erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete och kunskap om standarder för hållbarhetsrapportering. Du är en van talesperson och inspiratör inom området. Du har också erfarenhet av att driva hållbarhetsarbete i en stor organisation i samarbete med flera avdelningar.

Du brinner för mat, miljö och hållbarhet och har kunskap om senaste nytt inom hållbar utveckling. Du har god affärsförståelse och kan balansera kundbehov, affärsmål och samhällsnytta. Som person har du stort driv och engagemang för att skapa en hållbar förändring och initierar projekt och samarbeten i linje med företagets hållbarhetsstrategi. Du är en stark ambassadör och kommunikatör i hållbarhetsfrågor med målet att driva verklig hållbar förändring tillsammans med ditt team.

Så söker du tjänsten

Du ansöker genom att klicka på länken ovanför som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt och i enlighet med gällande personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Kontaktperson på Bergendahls Food är kommunikationsdirektör Sara Andersson. Du är välkommen att kontakta Sara på sara.e.andersson@bergendahls.se eller 0706-85 08 66 vid frågor om tjänsten. Vi kommer att ha löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 mars.

Bakgrundskontroll, tester och referenstagning kan komma att genomföras i denna rekrytering.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.