Hållbarhetschef

Om tjänsten

Hållbarhetschef

Tjänst: Hållbarhetschef

Företag: Blentagruppen AB

Sista ansökan: 2022-06-15

Ansökan: Ansök här

Familjeägda Blentagruppen är ett av Sveriges största matfågelföretag med välkända varumärken som Guldfågeln och Ingelsta Kalkon. I koncernens anläggningar i södra Sverige produceras svenska djupfrysta, färska och förädlade kyckling- och kalkonprodukter av högsta kvalitet. Koncernen har idag ca 1000 medarbetare och omsätter 2,2 mdr SEK.

Beskrivning

Vi söker en hållbarhetschef, till en ny och spännande tjänst, som kommer att säkerställa, driva och vidareutveckla vårt hållbarhetsarbete. Vi arbetar inom flera hållbarhetsområden, då bolaget tar ett stort ansvar för hela sin värdekedja. Blentagruppen har höga ambitioner inom hållbarhetsområdet och tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära ett ansvar för det samlade hållbarhetsarbetet i Blentagruppen. Som hållbarhetschef förväntas du samverka med övriga ledare och medarbetare inom koncernen, då vårt hållbarhetsarbete ska genomsyra hela koncernens värdekedja.

Du kommer att vara ansvarig för att leda, driva, utveckla och hålla ihop hållbarhetsfrågorna i företaget utifrån ett visionärt och strategiskt perspektiv. Vidare ansvarar du för att utarbeta och förankra målsättningar, strategier och planer för hållbarhetsområdet i Blentagruppen med fokus på djuromsorg, klimat och biologisk mångfald.

Som hållbarhetschef hos oss säkerställer du att beslutade planer genomförs i nära samarbete med övriga intressenter inom företaget. Du ansvarar för att kommunicera mål, strategier, planer och aktiviteter såväl internt som externt där särskilt fokus ska vara på den externa kommunikationen med mål om att stärka Blentagruppens varumärke.

Hållbarhetschefen är ansvarig för Science Based Targets (SBT), både processen mot godkännande och för löpande utveckling och uppföljning av SBT.

Resor i södra Sverige förekommer i tjänsten.

Du kommer att rapportera till koncernens Kvalitets- & Hållbarhetschef.

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning med inriktning på hållbarhetsfrågor
  • Erfarenhet som Hållbarhetschef eller arbetat aktivt i minst 5 år med hållbarhetsfrågor.
  • Erfarenhet av projektledning/förändringsledning
  • God datorvana (officepaketet)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • B-körkort

Villkor

Heltid och tillsvidaretjänst.

Lön enligt överenskommelse.

Förmånsbil.

Placering

På någon av våra anläggningar inom koncernen; Falkenberg, Mörbylånga, Tomelilla eller Blentarp.

Ansökan med CV skickar du senast den 15 juni 2022. Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Jörgen Olsson, tel: 0706- 83 32 34. Intervjuer kommer att ske löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste