Hållbarhetschef

Om tjänsten

Hållbarhetschef

Tjänst: Hållbarhetschef

Företag: Södra i Sverige

Sista ansökan: 2021-06-07

Ansökan: Ansök här

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur.

Dina arbetsuppgifter

 • Som chef för Hållbarhetsavdelningen leder, driver och samordnar du Södras hållbarhetsarbete tillsammans med övriga verksamheten och i din roll ingår du i och deltar i strategifunktionens ledningsgrupp.
 • Du arbetar strategiskt utifrån koncerngemensamma målsättningar och handlingsplaner där du också påverkar och bidrar med värdefull kunskap genom din erfarenhet från området.
 • Du har i din roll som Hållbarhetschef minst tre direktrapporterande medarbetare som jobbar strategiskt och specialiserat inom hållbarhetsområdet.
 • Ni samarbetar med Södras affärsområden men även med inköp, innovation och HR som i en matrisorganisation rapporterar sakfrågor till er.
 • Hållbarhetsavdelningen har nära samarbete med Södras kommunikationsavdelning där ni ser till att korrekt information rörande Hållbarhet hanteras och kommuniceras ut.
 • I sakfrågor kopplat till Hållbarhet agerar du som talesperson i interna såväl som externa sammanhang.

Andra exempel på arbetsområden/uppgifter:

 • Säkerställa uppföljning, redovisning och rapportering av hållbarhetsrelaterade uppgifter genom kvartals- och årsredovisning
 • Bidra med kunskap till att integrera hållbarhetsfrågor i verksamhet och affär
 • Samordna arbetet inom ansvarsfulla affärer innehållande riskvärdering och kravställning gentemot Södras leverantörskedjor samt samarbete med såväl leverantörer samt kunder

Din erfarenhet

För att du ska lyckas och trivas i rollen som Hållbarhetschef ser vi att du har en högskoleutbildning med fördel inom relevant område, alternativt erfarenhet som vi bedömer motsvarar detta. Utöver det ser vi även att du har;

 • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla strategiskt hållbarhetsarbete,
 • Erfarenhet av att arbeta med väsentlighetsanalys och intressentdialog.
 • Sakfrågekompetens inom mänskliga rättigheter och social hållbarhet
 • Förståelse och erfarenhet av arbete med certifieringar och ledningssystem i enlighet med ISO
 • God vana att projektleda förändrings- och värderingsarbete
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket i tal och skrift

Personliga egenskaper som är viktiga för rollen som Hållbarhetschef är att du är nyfiken, strategisk och van att arbeta strukturerat och proaktivt. Du har ett naturligt engagemang för omvärlden och bland annat ett stort intresse för klimat, cirkularitet, resurseffektivitetsfrågor och biologisk mångfald. Som person är du trygg och tydlig. Du har en förmåga att skapa tillit hos dina medarbetare, samarbetspartners och externa intressenter. Du är en prestigelös lagspelare som värderar samarbete och goda långsiktiga relationer. Du har vana att röra dig i sammanhang på olika nivåer och hitta de arenor som är relevanta för organisationen.

Din arbetsgivare Södra

Tillsammans med våra medlemmar utvecklar vi en långsiktighet och hållbarhet med världens bästa råvara, skogen. Genom värdeskapande relationer och långsiktigt agerande visar vi omvärlden vad det innebär att vara nästa generations skogsföretag.

Södra är Sveriges största skogsägarförening med 53 000 medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Förutom det, har vi på Södra också såklart kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag, möjlighet att hyra stugor och lägenheter. Läs mer här om våra förmåner och vad vi erbjuder dig.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Växjö, alternativt i Värö eller Mönsterås. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen vänligen kontakta Emil Bondesson 0470-89033. Vi använder oss av tester i vår rekryteringsprocess. Mer information hittar du på karriärsidan.

Ansök via knappen senast den 7:e Juni 2021 Hoppas vi hörs snart!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.