Hållbarhetschef

Om tjänsten

Hållbarhetschef

Tjänst: Hållbarhetschef

Företag: Mälarenergi AB

Sista ansökan: 2022-08-21

Ansökan: Ansök här

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och vi lever efter våra värderingar – vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga framtidens samhälle och som har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. Hos oss hittar du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi vill vara en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till ett flexibelt arbetsliv som främjar balans i livet.

Dina arbetsuppgifter

Mälarenergi AB söker nu en Hållbarhetschef som tillsammans med avdelningens medarbetare ska leda, driva och utveckla vårt arbete med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Avdelningen består i dagsläget av fyra personer med expertis inom kvalitetsarbete, processinriktat arbetssätt, miljö, arbetsmiljö och hållbarhetsredovisning.

Som hållbarhetschef har du som uppdrag att både förstärka och utveckla hållbarhetskulturen internt genom att bistå, stötta och utveckla organisationens förståelse och arbetssätt liksom att externt bidra till ökad hållbarhet hos våra leverantörer och kunder. Det sker genom täta dialoger med medarbetare, kunder, leverantörer och partners och genom utveckling av den externa kommunikationen för ökad synlighet i hållbarhetsfrågor.

I ansvaret ligger också övergripande styrning av vårt integrerade ledningssystem, processledarskap samt riskanalys- och intern kontroll.

Hållbarhetsavdelningen är en relativt nyskapad avdelning och ligger organisatoriskt inom funktionen ”HR & Hållbarhet”. Som chef förväntas du bedriva ett tydligt, kommunikativt och inspirerande ledarskap där du bidrar till att utveckla både avdelningens arbetssätt och medarbetare. Du leder utifrån Mälarenergikoncernens mål, strategier och värderingar med fullt ansvar för verksamhet-, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i en ledningsgrupp tillsammans med säkerhetschefen och HR-chefen och förväntas bidra till att utveckla samarbetet inom funktionen såväl som med koncernen i stort.

Din profi

Vi söker dig med för uppdraget relevant högskoleutbildning. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet och är van att verka inom en komplex organisation med många olika intressenter. Du en självklar expert och ledare inom sakområdet hållbarhet och tillför kunnande och framtidsinriktat tänk inom detta avgörande område. Erfarenhet av infrastruktur-/el-/energibranschen är meriterande.

Tidigare chefserfarenhet är meriterande men inget krav, men för att lyckas i rollen behöver du ha tidigare erfarenhet av att leda/samordna antingen verksamhetsutveckling, projekt, grupper eller motsvarande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och planerar effektivt både ditt egna och avdelningens arbete. Du kan växla mellan strategiskt och operativt arbete och är van att bryta ner strategier till operativa planer och beslut för att utveckla och driva verksamheten och uppnå bästa möjliga resultat.

Du är duktig på att samarbeta med andra människor och skapar aktivt kontakter och underhåller relationer både internt och externt. Du utövar ett inspirerande ledarskap genom att motivera och samordna andra. Genom nära dialog och feedback säkrar du att riktningen och målen är tydliga och skapar på så sätt meningsfullhet, vilja och engagemang. Du har ett kundnära perspektiv och fokuserar och förstår interna och externa kunder och deras behov.

Urval och intervjuer kommer ske efter att annonsen har stängt!

Trevlig sommar och semester!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.