nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Erfaren miljökonsult till Profu i Göteborg

Har du utbildning inom miljöfrågor och några års erfarenhet av att arbeta med miljökonsekvensbedömningar (MKB)? Är du en relationsskapande person som nu vill arbeta i en organisation med familjär stämning i naturnära lokaler? Då är detta tjänsten för dig! Projektinriktad Forskning & Utveckling söker nu en Miljökonsult till kontoret i Göteborg. Sök redan idag då vi använder löpande urval!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker en miljökonsult till Profu, Projektinriktad Forskning & Utveckling i Göteborg.

Profu är ett forsknings- och utredningsföretag med en platt organisation som består av 19 personer. Du kommer att få mycket frihet under ansvar, till exempel friheten att själv bestämma dina arbetstider under förutsättning att du genomför och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Det är en agil organisation med ett kollektivt ledarskap med öppna dörrar. I rollen kommer du delsa att ha mycket kontakt med uppdragsgivare/kunder, främst tjänstemän men även processingenjörer hos industrier inom den svenska basindustrin, dels med andra konsulter som är delaktiga i MKB-arbetet samt jurister.

Profu sitter i naturnära, fräscha lokaler i Mölndals Kvarnby och det är en familjär stämning på kontoret. De åker på både vårresor och skidresor tillsammans och kan även styra upp aktiviteter så som kajakpaddling eller after works. Sammanfattat prioriterar de att ha roligt tillsammans på jobbet!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Profu.

ARBETSUPPGIFTER

Som miljökonsult kommer du primärt att arbeta konsulterande med miljökonsekvensbedömningar (MKB) när större industrier ska bygga ut sin industri, utöka sin produktion eller liknande. I det arbetet ingår att samla in underlag från verksamhetsutövaren och underkonsulter, sammanställa den informationen i rapporter och presentera genom bland annat powerpoints. Du kommer även att vara med i uppstarten av olika projekt och arbeta i samråd med myndigheter som en oberoende part. Tjänsten kan anpassas något efter en tidsperiod med utgångspunkt i dina erfarenheter och intressen.

Du kommer till exempel att:

 • Bistå och arbeta självständigt med MKB:er för processindustrier
 • Samla in underlag från verksamheten/kunden
 • På sikt delta vid samråd och domstolsförhandlingar
 • Hålla i presentationer och utbildningar

Då MKB-verksamheten är en mindre del av företaget kommer du även att arbeta med systemanalyser inom områdena energi, avfall, transporter, industri och fastigheter, där miljö- och klimatpåverkan löper som en röd tråd genom analyserna. Med andra ord, tjänsten passar en allmänt nyfiken person som tycker om att lära sig nya saker och hugger i där det behövs.

Tjänsten passar dig som vill ha en flexibel tjänst med goda utvecklingsmöjligheter. Då kunderna kan finnas i hela Sverige ingår även resor i tjänsten, beräknat till cirka 1 dag/månad.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har minst 2 års erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor på antingen en annan konsultbyrå eller på en miljöavdelning inom industrin
 • Har gedigen erfarenhet av att skriva MKB-rapporter
 • Har en naturvetenskaplig utbildning/civilingenjörsutbildning inom t.ex. miljö- och energisystem eller liknande
 • Kan uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska då språket används dagligen
 • Har goda kunskaper inom Excel

Det är meriterande om du:

 • Har särskilda kunskaper kring vattenkemi, luftkvalitetsfrågor, processteknik, reningstekniker eller miljöjuridik
 • Talar tyska, franska eller polska

Som person är du strukturerad och flexibel i ditt arbetssätt för att kunna leverera resultat inom givna deadlines och utifrån olika hög arbetsbelastning över året. Då rollen innebär en stor mängd rapporter och informationssammanställning behöver du även ha en god skriftlig kommunikativ förmåga. Om du dessutom brinner för att skapa, underhålla och utveckla goda relationer är detta tjänsten för dig!

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: September, eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 mån inledande provanställning
 • Lön: Marknadsmässig
 • Placering: Mölndal, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Hanna Malmsten
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Profus önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på hanna.malmsten@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Profu är ett oberoende konsultföretag som grundades 1987 som ett “groddföretag” till Energisystemteknik på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och de har ett nära samarbete med Chalmers. De arbetar med energi-, avfalls- och transportfrågor och systemperspektivet är viktigt i utredningarna. Hos Profu arbetar totalt 19 anställda, varav 9 delägare. 3 sitter i Stockholm, resten i Mölndals Kvarnby.

Profus svenska kunder finns bland energi- och avfallsföretag, industrier, branschorganisationer, statliga myndigheter och kommuner. De genomför även internationella projekt, såväl för offentliga institutioner som Nordiska Ministerrådet, EU och IEA, som för enskilda energi- och avfallsaktörer. De samverkar också med flera forskningscentrum i Sverige och utomlands.

Annonsör Profu

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

 • Annonskod Huvudspalten 4