Enhetschef inom miljöavdelningen

Om tjänsten

Enhetschef inom miljöavdelningen

Tjänst: Enhetschef inom miljöavdelningen

Företag: Enköpings kommun

Sista ansökan: 2020-05-03

Ansökan: Ansök här

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

I Enköping arbetar alla chefer utifrån modellen utvecklande ledarskap”. Det innebär att du som ledare är ett föredöme, har personlig omtanke och att du leder din verksamhet med motivation och inspiration.

På miljöavdelningen är vi 27 personer som arbetar för att främja en god hälsa och miljö inom Enköping kommuns geografiska område. Vårt uppdrag är att bedriva tillsynsarbete och att ge information och rådgivning i förebyggande syfte till invånare och företag. Tillsammans har vi format de strategier vi följer i allt vårt arbete och som kan sammanfattas med följande ledstjärnor:
• gruppen är vår viktigaste resurs,
• vi fokuserar på att hjälpa företag och kommuninvånare så tidigt i processen som möjligt,
• vi är trygga, empatiska och tydliga när myndighetsutövning krävs
• vi ska sätta en kultur där positiv återkoppling och professionell omtanke är standard.

Så om du delar vårt tankesätt så kommer du att trivas hos oss. Avdelningen är uppdelad i fem arbetsgrupper; miljöskydd, avlopp, hälsoskydd, livsmedel och administration, där du kommer att ansvara för två.

Arbetsuppgifter:
Som enhetschef har du verksamhets-, personal, -arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Du leder och fördelar arbetet inom dina grupper som tillsammans består av ungefär 12 personer. Planering, prioritering och uppföljning av verksamheten ingår i ditt ansvar, samtidigt som du stödjer inspektörerna i känsliga och svåra ärenden. Du sätter lön och håller medarbetarsamtal med din medarbetare. För att förutseende kunna parera utmaningar så arbetar du aktivt med ekonomisk uppföljning och driver utvecklingsarbetet kring tillsynsfrågor och kvalitetsarbete i dina grupper. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och drar själv dina ärenden för nämnden. Miljöavdelningschefen är din chef och din närmaste chefskollega är avdelningens andra enhetschef.

En vanlig dag skulle kunna bestå av prioriteringssamtal med medarbetare, följt av administration, att coacha någon i ett ärende, planera ett projekt, slutföra en utredning och till sist ett möte med en verksamhetsutövare för återkoppling.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, till exempel som naturvetare, jurist eller miljövetare och god kunskap om miljöområdet. Det är viktigt att du är förtroendeingivande, har ett gott omdöme och god förståelse för juridiska resonemang. Du talar och skriver utmärkt svenska och bidrar till en god kommunikation både externt och internt.

Du är en trygg chef och ledare och för dig är det självklart av att stå upp för myndighetens uppdrag. Du har förmågan till att se helhet och kan förstå både dina medarbetares utmaningar och behoven hos de vi har tillsyn över. Rollen kräver att du har ett gott omdöme och vågar fatta beslut, väl medveten om att människor och företag påverkas av allt det vi gör.

Vi förutsätter att du är utmärkt på att samarbeta och att du står för ett positivt arbetsklimat. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet

Du förväntas vara proaktiv med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Med god planeringsförmåga så lägger du upp både ditt eget och andras arbete effektivt och du känner dig bekväm både i det administrativa och i coachning av medarbetare. Du har goda idéer om hur det dagliga arbetet ska flyta på.

Meriterande – Ingen prioritering
Vi ser gärna att du har kunskap om miljöbalken och förvaltningslagen samt erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet och förståelse för den kommunala politiska processen är av värde.

Erfarenhet av ledande befattning och ledarskapsutbildning är meriterande. Inom Enköpings kommun så arbetar vi enligt modellen utvecklande ledarskap”

Om du har kunskap och intresse av förbättringsarbete samt erfarenhet av lyckat förändringsarbete tillsammans med andra så ser vi det som värdefullt.

Erfarenhet från näringslivet eller från en verksamhet som faller under tillsyn enligt miljöbalken är meriterande

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.