Energisamordnare till Södra i Sverige

Massaindustrin är energiintensiv och drivs av en förnyelsebar råvara – skogen. Vi har ett ansvar och en stark vilja att använda vår råvara så resurseffektivt som möjligt, och energieffektivisering är en central del i det.

Om tjänsten

Energisamordnare till Södra i Sverige

Tjänst: Energisamordnare till Södra i Sverige

Företag: Södra

Sista ansökan: 2020-09-13

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en energisamordnare till vår Hållbarhetsavdelning. Genom engagemang och eget driv får du en central roll inom vårt energieffektiviseringsarbete. I tjänsten som energisamordnare arbetar du med utveckling av produktion, process, kvalitet och miljö utifrån ett energiperspektiv. Du har många kontakter både internt och externt.

Dina arbetsuppgifter

Som energisamordnare ansvarar du för att följa upp energimål, processer och aktiviteter kopplade till massabrukets energiaspekter. En annan viktig del av uppdraget är att genomföra energikartläggning och därigenom hitta faktiska möjligheter till energieffektivisering.

Din kompetens kommer också att hjälpa till att optimera den dagliga driften av anläggningen. Du kommer att arbeta med nyckeltal som är viktiga att följa och optimera för att vi ska bli så energieffektiva som möjligt. Detta sker i samarbete med driftorganisationen till vilken Hållbarhetsavdelningen är en viktig stödfunktion.

Din erfarenhet

Du är utbildad civilingenjör eller förvärvad jämförbar utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du har inriktning mot energi, energiteknik och/eller erfarenhet från processindustri/förbränningsanläggningar.

Det är meriterande om du är certifierad energikartläggare.

Vi vill självklart hitta rätt person till tjänsten som energisamordnare och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som gillar att utmana nuläget och driva på nya satsningar i verksamheten. Du är kommunikativ och bra på att föra fram ditt budskap likväl som att själv lyssna aktivt. Vidare är du resultatorienterad och ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Med ett förtroendeingivande och ödmjukt förhållningssätt knyter du lätt nya kontakter och skapar samarbeten mellan olika personer.

Din arbetsgivare Södra

Södras gemensamma värdegrund är värdeskapande relationer, långsiktigt agerande. Den är viktig för att vi ska kunna attrahera och behålla rätt kompetens. Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter i teknikens framkant med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyten.

Placering

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Mörrum.

Mörrum ligger i Karlshamns kommun och är omgivet av hav med skärgård, skogar, ängar, sjöar och åar där du erbjuds naturupplevelser, kultur och historia. Mer om kommunen kan du läsa här Karlshamns kommun

Vill du veta mer?

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss:

Malin Spångberg: HR-Partner, malin.spangberg@sodra.com, 0454 – 596 51
Nilla Dahlin: Hållbarhetschef, nilla.dahlin@sodra.com, 0454 – 595 89
Sveriges Ingenjörer: Ann Öhlin, ann.ohlin@sodra.com, 0454 – 595 27
Unionen: Teddy Hedlund, teddy.hedlund@sodra.com, 0454 – 595 61

Hoppas vi hörs snart. Ansök senast den 13 september 2020.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.